Goede zorg blijft beschikbaar in Waalwijk met nieuwbouwplan van PPO

Foto: Jan Stads / Pix4Profs

WAALWIJK – In Waalwijk bundelen ETZ, Mijzo en PrimaCura hun krachten om goede zorg in Waalwijk beschikbaar te houden. Op het huidige ziekenhuisterrein aan de Kasteellaan bouwt Peters Projectontwikkeling het nieuwbouwplan Florissant Waalwijk.

Naast 260 woningen komt hier zorg waar de hele regio van profiteert. ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis), Mijzo en PrimaCura hebben als eerste hun langdurige huurcontract ondertekend. Hiermee blijft poliklinische-, revalidatie- en huisartsenspoedzorg bereikbaar voor Waalwijk en omstreken. Als alles volgens planning verloopt, opent de nieuwe locatie eind 2026.

Wethouder gezondheidszorg Dilek Odabasi is verheugd met de ondertekende contracten: “Onze inwoners zitten de komende jaren goed. De langdurige contracten tonen vertrouwen. Ik vind het erg fijn dat iedereen in onze regio voor poliklinische zorg gewoon in Waalwijk terecht kan. Maar ook voor geriatrische revalidatie en huisartsenspoedzorg ben je in Waalwijk aan het juiste adres. Met deze nieuwbouw wordt de positie van ziekenhuiszorg, ondersteuning en versterking voor oudere inwoners én de inzet op positieve gezondheid in Waalwijk alleen maar versterkt.”

Wethouder Ad de Jong vult aan: “Als wethouder ben ik verantwoordelijk voor wonen in onze gemeente. Met de komst van 260 nieuwe woningen ben ik dan ook ontzettend gelukkig. Het is een mooie combinatie van zorg en wonen. Het hele nieuwbouwplan van PPO is een geweldige toevoeging aan de wijk. Ik kan niet wachten tot straks de eerste mensen hier in hun nieuwe woning trekken.”

ETZ

Inwoners van Waalwijk en omstreken kunnen ook in de toekomst voor ziekenhuiszorg in Waalwijk terecht. Niet alleen voor poliklinische zorg, maar ook voor diagnose en dialyse. In Waalwijk wordt door het ziekenhuis het concept ‘de polikliniek van de toekomst’ toegepast. Het doel hiervan is om in de toekomst de zorg voor iedereen toegankelijk te houden, gezien de toenemende zorgvraag en het afnemende aantal werkenden in de zorg. Het ETZ in Waalwijk streeft ernaar een toekomstbestendige polikliniek in te richten waar flexibel kan worden ingespeeld op de behoeften van de zorgvraag. De nieuwe locatie wordt zo digitaal als mogelijk ingericht. De Waalwijker die daarbij hulp nodig heeft krijgt die ook. Goede bereikbaarheid van de specialisten voor de huisartsen uit Waalwijk blijft belangrijk. Samen met de andere zorgpartijen wil ETZ een herkenbare toegangspoort zijn voor de regio.

Mijzo

Mijzo biedt zorg voor ouderen op deze nieuwe locatie. Van geriatrische revalidatie tot herstelzorg. In totaal komen er 40 bedden voor Mijzo beschikbaar. Vanuit positieve gezondheid werkt Mijzo aan een spoedig herstel. Met een toenemend aantal ouderen en een afnemend aantal zorgmedewerkers zet Mijzo in Waalwijk in op sociale innovaties en slimme technologieën. Samen met het netwerk van de revaliderende oudere werkt Mijzo aan een snelle zelfstandige terugkeer naar huis. Het centrum kan ook bijdragen aan het versterken van de community in de wijk.

PrimaCura

Met de komst van het nieuwbouwplan blijft ook de huisartsenspoedpost in Waalwijk. Zo blijft huisartsenzorg, die niet kan wachten tot de volgende dag, ’s avonds en in het weekend beschikbaar in Waalwijk. PrimaCura ondersteunt zowel de reguliere als de huisartsenspoedzorg bij de benodigde veranderingen.

Florissant Waalwijk

Peters Projectontwikkeling (PPO) werkt al een aantal jaren aan het nieuwbouwplan. In 2022 kochten ze het terrein en de gebouwen van het ETZ. In 2023 werd er hard gewerkt aan de planvorming én contracten met zorgpartijen ETZ, Mijzo en PrimaCura. PPO werd hierin gesteund door aandeelhouder De Mandemakers Groep uit Waalwijk. Mandemakers wil maatschappelijk betrokken blijven in deze belangrijke ontwikkeling voor Waalwijk. Kijk voor meer informatie over het project op www.florissant-waalwijk.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen