Marco Smulders ontvangt gemeentelijke zilveren erepenning bij sleuteloverdracht in Antons Feestpaleis

Foto: Jan Heijs Loonopzand.nieuws.nl

KAATSHEUVEL – Op zaterdag 10 februari reikte burgemeester Hanne van Aart de gemeentelijke zilveren erepenning uit aan de heer Marco Smulders. De uitreiking vond plaats tijdens de carnaval sleuteloverdracht in Het Klavier te Kaatsheuvel.

De heer Marco Smulders is sinds 2010 voorzitter van de Stichting Optocht Turfstekerslaand (SOT) en draagt dit jaar het stokje over aan zijn opvolger, de heer Bart van Nieuwburg. Dankzij zijn intensieve inzet is het carnaval in Kaatsheuvel weer teruggebracht naar een hoog niveau. Naast een succesvolle grote optocht op de zondag, die ieder jaar weer meer kijkers trekt, zette hij zich in voor grotere betrokkenheid van de jeugd bij het carnaval. Zo is er de bijzonder geslaagde kènderoptocht, waaraan ca. 1200 kinderen van alle basisscholen uit Kaatsheuvel en De Moer en enkele kinderdagverblijven deelnemen. Deze unieke optocht haalt jaarlijks de (landelijke) pers.

Hij zette zich in voor het ‘bolderkarproject’ waarbij elke basisschool een bolderkar krijgt die de school zelf kan opbouwen. Marco Smulders ontwikkelde een carnaval-lespakket voor de basisscholen waardoor de carnavalscultuur aan de jeugd wordt gegeven. Ook ondersteunde hij met het SOT de jeugd bij het opzetten van een carnavalsvereniging of feest. Daarnaast maakte hij zich verdienstelijk voor de ontwikkeling van de Turfstekerslaand Merchandise.

>> KLIK HIER om alle foto’s van de sleuteloverdracht te bekijken

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen