KNGU-turnwedstrijd bij KGV in de Werft

Foto: KGV

KAATSHEUVEL – Afgelopen weekend werd een KNGU-turnwedstrijd gehouden in de Werft dat door de KNGU samen met KGV uit Kaatsheuvel werd georganiseerd. Het was de eerste echt vuurdoop voor het nieuwe bestuur van KGV dat samen met de wedstrijdcommissie van KGV keihard gewerkt heeft om zo’n wedstrijd te kunnen organiseren.

Elk jaar organiseert KGV diverse evenementen voor de eigen leden. Maar de officiële KNGU-turnwedstrijd is hét jaarlijks terugkomend evenement dat de meeste aandacht en voorbereiding vereist. Zo’n wedstrijd vergt ontzettend veel planning en doorzettingsvermogen om uiteindelijk zo’n 300 turnsters op zaterdag en zondag de gelegenheid te geven een mooie turnwedstrijd te kunnen hebben. KGV is verantwoordelijk voor de volledige zaalinrichting met toestellen en alles wat er mee te maken heeft inclusief de jury, vloermuziek en catering. Op vrijdagavond waren er al 40 vrijwilligers druk bezig om de inhoud van de twee KNGU-containers met matten en vloeren te lossen en alles tot in het kleinste details zoals de ballonnen en bloemetjes in de zaal te plaatsen.

Zo’n 30 KGV turnsters deden mee aan deze plaatsingswedstrijd mee. De deelnemers konden medailles winnen als team maar ook op de individuele meerkamp. Uiteindelijk zijn er enorm veel medailles door de KGV-turnsters gewonnen. Op zaterdag werden de volgende teams medailles gewonnen: Goud voor de teams WIK-KGV met Charmé Rose van Oord, Joy Damen, Jinte Ros, Isa Jongbloed, Fem van den Bosch, Kim van Gorp en Saar van Cromvoirt. Zilver voor team Pro Patria-KGV met Jazlynn Bomisa en Noa Dingemans. Goud voor team KGV met Linn Akkermans, Liz Jongbloed, Sara de Kleijn en Silke de Bruijn. Zilver voor team KGV met Gillara Janssen, Isa Bartels, Mijntje van Leeuwen en Lise van der Weiden.

De volgende individuele medailles zijn er gewonnen: Goud voor Charmé Rose van Oord, Isa Jongbloed, Noa Dingemans en Linn Akkermans, zilver voor Liz Jongbloed en Gillara Janssen, Brons voor Jazlynn Bomisa. Iedereen heeft enorm haar best gedaan!! Evie Akkermans en Diede van Laarhoven vielen helaas buiten de medailles ondanks dat ze een hele goede individuele wedstrijd hadden neergezet. Diede van Laarhoven is zelfs geplaatst voor de landelijke halve finales wat op zich al een topprestatie is.

Op zondag stonden alle KGV-deelneemsters op het podium. Teams KGV met Tewanka van Gils, Daphne Ketelaars, Esmee de Bruijn, Zarah van den Bosch, Noa Otten, Laurine van Lotringen, Isis Hendriks, Lara Rottine, Janne Emmen en Diede broeks behaalden zilver. Team Allianza-KGV met Isa Vrijhoeven won ook zilver. Op de individuele meerkamp won Tewanka van Gils en Diede Broeks goud, Laurine van Lotingen en Isa Vrijhoeven zilver en Zarah van den Bosch en Noa Otten brons.

Voorzitter Hedske Bardie gaf bij de afsluiting van het weekend nog aan dat zonder de inzet van de vele vrijwilligers en de vrijgevigheid van de sponsoren van KGV zo’n wedstrijd onmogelijk is. Al met al dus een erg geslaagd weekend waarbij de zowel de prestaties van alle turnsters als de KGV-organisatie een dikke pluim verdienen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen