MEE De Meent Groep breidt werkgebied uit

Foto: MEE De Meent Groep

Per 1 januari 2024 kunnen inwoners van de gemeenten Dongen, Heusden, Loon op Zand en Waalwijk voor cliëntondersteuning terecht bij MEE De Meent Groep. Voorheen ondersteunde MEE Plus deze inwoners. Beide MEE-organisaties kunnen met deze nieuwe verdeling nog beter meedoen mogelijk maken voor mensen met een beperking.

MEE helpt mensen met een beperking en hun naasten als zij vragen of zorg hebben door de beperking. Bijvoorbeeld op het gebied van leren, werken, wonen, opvoeding, geldzaken, relaties en zorg. Cliëntondersteuners van MEE geven uitleg over ingewikkelde zaken, staan naast hun cliënt en denken mee over de beste oplossing. Voor inwoners die al ondersteuning krijgen van MEE verandert er niets. De cliëntondersteuners die werken in Dongen, Heusden, Loon op Zand en Waalwijk, gaan van MEE Plus over naar MEE De Meent Groep.

Uitbreiding met vier gemeenten

MEE De Meent Groep bood al cliëntondersteuning aan inwoners van 49 gemeenten in Noord en Midden Limburg, Noordoost- en Zuidoost Brabant, regio Tilburg en regio ‘s-Hertogenbosch. Vanaf 1 januari 2024 zijn daar de gemeenten Dongen, Heusden, Loon op Zand en Waalwijk bij gekomen. Voorheen behoorden deze gemeenten tot het werkgebied van MEE Plus. MEE Plus en MEE De Meent Groep werken samen in de landelijke vereniging MEE NL. Vanwege de regionale ontwikkelingen is de aansluiting van deze gemeenten bij MEE De Meent Groep een logische stap. Zo kunnen beide MEE-organisaties een nog effectievere en gespecialiseerde dienstverlening bieden en werken aan hun missie om inclusie en participatie te bevorderen.

Vragen of zorgen bij leven met een beperking

Heeft u een vraag of wilt u meer weten? De cliëntondersteuning van MEE is gratis en u heeft geen verwijzing nodig. Kijk op www.meedemeentgroep.nl of bel met MEE De Meent Groep 088 465 35 55.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen