Asieldier van de maand december: Hollandse herder Seven

Foto: Dierenasiel Waalwijk

WAALWIJK – Ontmoet Seven, de Hollandse Herder. Seven is een reu geboren op 22-11-2022. Hij is als vondeling bij ons binnengekomen. Via de chip hebben we nog een stukje geschiedenis van deze puber kunnen achterhalen.

We weten dat hij als jonge pup is verkocht aan iemand die hem heeft geprobeerd tot werkhond te maken. Deze aanpak heeft hem helaas geen goed gedaan. Hij kwam als onzeker en bang hondje hier binnen. Door zijn verleden is Seven straatvreemd. Alles buiten de poort is eng en vreemd voor hem. In de kennel, waar hij wel gewend is, is hij een hyperventje. Eenmaal buiten de kennel en bij je in de buurt is hij juist heel rustig. Zijn gedrag naar andere honden is heel wisselend. Daarom zullen wij hem niet plaatsen bij een andere hond of katten. Qua opvoeding heeft hij no heel veel te leren.

Tijdens het observeren hebben we opgemerkt dat hij zijn achterhand niet goed gebruikt. Daarom hebben we een röntgenfoto laten maken. Hier kwam niets afwijkends uit. Zijn zenuwen zorgen ervoor dat hij een vertraagde reactie op de achterhand heeft. Dit zie je ook als je achter hem loopt. Hij zwalkt een beetje met de achterpoten. Ook loopt hij “stijf” met de achterpoten. Hier heeft hij een anabolen injectie gehad die hem al een stuk heeft geholpen. Dit zou wellicht nog vaker herhaald kunnen worden als er verder met hem getraind kan worden.

Wij zoeken voor Seven een huis waar hij met zachte, maar duidelijke hand mag leren een huishond te zijn. Een huis waar ruim voldoende tijd met hem lekker getraind kan gaan worden. Waar hij geestelijk vermoeid wordt door zoekspelletjes en geurspelletjes.

Als u denkt Seven deze mand te kunnen bieden kunt u een uitgebreide mail naar ons sturen met hierin duidelijk uw woon, werk en gezinssituatie. En ook graag uw ervaring met honden en wat u van Seven verwacht.

Seven is door onze dierenarts nagekeken, ontwormd, ontvlooid, gechipt en heeft een Europees paspoort.

Dierenasiel Waalwijk e.o.
Prof. Van ’t Hoffweg 7
5144 NS Waalwijk
Tel. 0416 333964
e-mail: [email protected]
webadres: www.dierenasiel-waalwijk.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen