Aantal schuurinbraken in Loon op Zand eerste helft 2023 afgenomen

Foto: Pixabay

In Brabant vond 20% van het aantal Nederlandse schuurinbraken plaats. In de gemeente Loon op Zand zijn er in de eerste helft van 2023 drie inbraken geweest. 

Schuurinbraken

Elektrische fietsen, barbecues en gereedschap: inbrekers slaan vaak hun slag in Brabantse schuren en garages. In de eerste zes maanden van het jaar is er in de provincie al 1.100 keer ingebroken in dit soort bijgebouwen. Een toename van zo’n 2% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, zo blijkt uit onderzoek van Independer op basis van politiedata.

Aantal schuurinbraken afgenomen in Loon op Zand

Vooral in Eindhoven breken inbrekers vaak binnen in bijgebouwen. Van januari tot en met juni werd hier 173 keer melding gedaan van een schuurinbraak. Tilburgse (126) en Bredase (101) schuren zijn ook populair onder inbrekers. In Loon op Zand is het eerste half jaar 3 keer melding gedaan van een schuurinbraak, een afname van één ten opzichte van dezelfde periode in 2022.

Inboedelverzekering

Inbraak in een schuur of kelderbox op hetzelfde adres als je huis, is in principe gedekt via je inboedelverzekering. Er moet wel echt sprake zijn van inbraak en er moet aangifte zijn gedaan bij de politie,” zegt Michel Ypma van Independer. ,,Let ook op dat er andere regels gelden als de box zich niet op het adres van je huis bevindt. Dat moet je echt opgeven bij je verzekering.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen