Samenwerking is én blijft centraal in aanpak ondermijning in gemeente Loon op Zand

Foto: Gemeente Loon op Zand

LOON OP ZAND – Samen met onze partners en met inwoners kijken we als gemeente niet weg en werken we er hard aan om ondermijning aan te pakken. Ook onze gemeenteraad vindt dit belangrijk! We spreken van ondermijning wanneer de georganiseerde criminaliteit gebruikt maakt van diensten uit de ‘gewone’ maatschappij. Het effect is dat bovenwereld en onderwereld met elkaar verweven raken. Hierdoor vervagen normen en neemt het gevoel van veiligheid en leefbaarheid af.

Wetenschap en praktijk

Daarom werkten we de afgelopen jaren samen met Waalwijk, Heusden, Provincie Noord-Brabant en Tilburg University om wetenschap en praktijk te verbinden. Woensdag 21 juni was de afsluitende bijeenkomst met de gemeenteraden. De burgemeesters en gedeputeerde ontvingen de onderzoeksresultaten in boekvorm genaamd: ‘Ondermijning op het platteland’. Zij delen de mening dat het aanpakken van ondermijning en criminaliteit belangrijk is en dat preventie daarin een essentiële rol speelt.

De Langstraatgemeenten zijn nu aan zet

De gemeenteraden zijn het met elkaar eens dat de aanpak van ondermijning in de Langstraatgemeenten nauw op elkaar moet aansluiten. Daarin is de samenwerking met partners en inwoners cruciaal. De Langstraatgemeenten zijn nu aan zet om met concrete actieplannen te komen.

U kunt ook helpen

Meld verdachte situaties anoniem via meldmisdaadanoniem.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen