49e Avondvierdaagse Loon op Zand

Foto: Frits Toorians

LOON OP ZAND – Van maandag 22 mei t/m donderdag 25 mei 2023 organiseert Stichting avondvierdaagse “LODUKA” Loon op Zand onder auspiciën van de KWBN voor de 49e maal de avondvierdaagse wandeltochten in Loon op Zand.

Ook dit jaar zal De Wetering weer de start en finish plaats zijn. Wederom kan er een keuze gemaakt worden uit de afstanden van 5 of 10 km, deze worden weer uitgezet in de mooie bosrijke omgeving, De start vindt iedere avond om 18.30 uur plaats. Op donderdagavond lopen alle deelnemers dezelfde afstand van 5km. De routes gaan elke avond een andere richting uit.

Op elke wandelavond staan de ingeschreven deelnemers een traktatie te wachten beschikbaar gesteld door een groot aantal ondernemers vanuit ons dorp. Wij kijken er naar uit dit jaar wederom veel wandelaars, zowel jong als oud te mogen begroeten.

Jan Donders wisselbokaal

Sportclubs, buurt- en/of andere Loonse verenigingen, doe mee en probeer dit jaar de grootste groep te vormen, met als inzet de “Jan Donders wisselbokaal”. Om voor een groepsprijs in aanmerking te komen moet een groep ten minste uit elf personen bestaan. Voor iedere groep die zich aanmeldt is er een beker.

Nieuwe samenkomst locatie De Hoogt 12A

De laatste avond gaan alle wandelaars om 18.30 uur gelijktijdig van start om een uurtje later allemaal bij Autobedrijf van Os De Hoogt 12A te verzamelen. Hier wordt voor een gezellige sfeer gezorgd, traktaties uitgedeeld, groepsprijzen uitgereikt en de Jan Donders wisselbokaal.

Inhalen op De Hoogt

Door de nieuwe inhaallocatie willen we aan ieder het verzoek richten die naar De Hoogt komt om de aanwijzingen op te volgen. Dit om een vlot verloop te krijgen betreffende binnenkomst lopers, prijsuitreiking en vertrek vanaf De Hoogt. Probeer ook het parkeren op De Hoogt zoveel mogelijk te vermijden. Vanaf De Hoogt gaan de wandelaars, vooraf gegaan door drumfanfare Concordia, om 19.45 uur in optocht door Loon op Zand via de volgende route: De Hoogt, Gerlachusstraat, Van Rijckevorselstraat, Doelen, Venloonstraat, Oranjeplein, Ecliptica naar het Weteringplein met als finishplaats De Wetering. Hier worden de wandelaars onder muzikale klanken, van het opleidingsorkest ‘Sophia’s Vereeniging’ ontvangen en worden de medailles uitgedeeld.

Inschrijven Avondvierdaagse

Inschrijven voor deze avondvierdaagse kan tot en met vrijdag 20 mei, door de strook bij dit artikel in te vullen en in te leveren op het adres Ruimtevaartstraat 7. De kosten voor deelname bedragen met medaille € 3,50 en zonder € 2,50. meteen te voldoen bij inschrijving. Geef bij je aanmelding aan voor de hoeveelste keer je meeloopt. Maandag 22 mei kan men bij De Wetering nog inschrijven vanaf 17.45 uur. De prijs wordt dan met € 1,00 euro verhoogd! Mocht u een avond mee willen lopen, kan dat natuurlijk ook. U kunt dan voor 1 euro inschrijven! U loopt officieel mee, en profiteert van onze traktaties en u helpt mee in de kosten van de organisatie. Dit jaar zullen alle betalende wandelaars ook herkenbaar zijn aan een polsbandje.

Onverwachte omstandigheden

Houdt onze Facebookpagina ook in de gaten, zeker in het geval van eventuele slechte weersomstandigheden. Hier zal tijdig ons plan op vermeld worden mocht dit nodig zijn, we gaan wel uit van goed wandelweer! Mocht u toch nog vragen hebben kunt u altijd mailen naar: [email protected]

Vrijwilligers

Met vele handen komt deze 49e avondvierdaagse tot stand, toch zijn ook wij op zoek naar vrijwilligers die ons zouden willen helpen tijdens de avondvierdaagse en met het jaarlijks stijgende aantal deelnemers is dit echt noodzakelijk. Wij doen graag een beroep op U! Als u interesse heeft of informatie wil, dan kan dat via bovenstaand mail adres of telefonisch naar: 06-44540205 Frans Basters of 06- 20162954 Ad Leermakers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen