Maak je eigen festival bag in het Schoenenkwartier

Maak je outfit compleet voor het festivalseizoen begint, met je zelfgemaakte festival bag.
Maak je outfit compleet voor het festivalseizoen begint, met je zelfgemaakte festival bag.
Foto: Het Schoenenkwartier

WAALWIJK – In het Schoenenkwartier in Waalwijk is van alles te doen dit voorjaar. Het Schoenenkwartier is niet alleen een museum, er is een kenniscentrum en er is een maaklab. Ook worden er workshops georganiseerd voor jong en oud. Altijd al je eigen, op maat gemaakte festival bag willen maken of je vilten pantoffels? Er zijn diverse data en verschillende workshops om je voor aan te melden.

Zo is er de nieuwe workshop voor jongeren en volwassenen vanaf 14 jaar op zondag 2 april. Van 13.00 tot 16.30 uur maak je je eigen Festival bag. Deze is geïnspireerd op de converse all star sneaker en is alles wat je nodig hebt om je outfit compleet ter maken voor het komende festival seizoen. Je maakt deze van canvas en er is keuze uit diverse kleuren. De afwerking zijn lederen details. Deze festival bag is perfect voor feestjes, festival en iedereen die graag zijn telefoon bij zich heeft en de handen vrij. De kosten voor deze workshop zijn €50 en er kunnen maximaal 5 personen deelnemen.

Voor kinderen vanaf 7 jaar is er een workshop schoenen van papier op zaterdag 15 april. In deze workshop gaan we een Paper Twist sandaal maken. Je werkt als een ontwerper op een leest. Tijdens de workshop leer je uit welke onderdelen een schoen bestaat. Zoals schacht, binnenzool, inlegzool, loopzool en hak. Er is plaats voor maximaal 10 kinderen en de kosten zijn €15 inclusief entree.

Op zondag 23 april kun je je weer aanmelden om vilten pantoffels te maken olv Rosanne Bergsma. De workshop is van 13 tot 16 uur en voor 6 tot 8 volwassenen. De prijs: €60,- (incl.materiaal, maar exclusief entree van het museum).

Of reserveer vast een plekje voor de inloopworkshop op zaterdag 6 mei. Speciaal voor moederdag een moeder/kind (vanaf 7 jaar) workshop sieraden van en met leer maken. Bijvoorbeeld een armbandje, een ketting of tassenhanger. Er kunnen maximaal 20 personen deelnemen. De workshop duurt ongeveer een uur dus kun je daarna gezellig nog het museum bezoeken Het museum kan bezocht worden onder begeleiding van een (betalende) volwassene. De inloop kan tussen 13.30 en 17 uur.

Iedere woensdagmiddag en éénmalig op zondagmiddag 16 april van 13.30-16 uur kun je onder leiding van de deskundige en ervaren stikster Adje van Beek je eigen lederen tas maken. Er is keuze uit verschillende modellen en diverse soorten en kleuren leer. Je gaat naar huis met een tas helemaal naar eigen smaak door jouzelf gemaakt. De workshop is voor volwassenen, kost €65 en is inclusief materiaal. Er kunnen maximaal 4 personen deelnemen per middag.

Voor alle workshops kun je je aanmelden door een mailtje te sturen aan [email protected] Vermeld hierin je naam, telefoonnummer en natuurlijk welke workshop je wil volgen. Kijk op de website voor meer info: www.schoenenkwartier.nl

Maak je eigen pantoffel van vilt in het maaklab in het Schoenenkwartier.
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen