Popklassen (24 maart) en Diepenhorst en The Southern Blues Explosion (25 maart) in Crossroads

Foto: Google Streetview

KAATSHEUVEL – Deze zaterdag gaat het dan toch gebeuren, het dak gaat eraf bij Crossroads. De reden? Hebben jullie de bands gezien die deze avond ons podium onveilig komen maken!!

Maar we starten dit weekend op vrijdag 24 maart met de popklassen. De leerlingen van het dr. Mollercollege die trouw op vrijdagmiddag zich melden bij de Music’scool. Via school kunnen ze zich hier aan het begin van van het jaar voor opgeven en in het verleden zijn hier al heel wat muzikanten in dop verder opgeleid die later de rockacademie of de Herman Brood academie zijn gaan volgen. Niet zomaar een bij elkaar geraapt zooitje, maar echt leuke bandjes dus op deze avond, te weten: Missing members, Gated reverb, Incomplete, Teen Spirit, Daring Wednesdays, Velvet Revolutions en Mark of the? Kom allemaal kijken de entree is gratis!

Zaterdag 25 maart

De band Diepenhorst is gewoon een stelletje ongeregeld, maar wel super gezellig met Lex op de drums, Pascal op de basgitaar, Stefan als gitarist en natuurlijk Jan Hein de zanger. Een geënsceneerde ontmoeting van deze 4 mensen (plus nog een toetsenist genaamd Bram) bij Marco’s muziek te Tilburg; samen werden de eerste tonen van Deep Purple’s “Smoke on the water” ingezet, en zo werd een band geboren die in latere jaren tot grote hoogten zou stijgen….. In eerste instantie werd de band Thomas Inc. gedoopt, vernoemd naar de bevallige bardame Karin Thomas, die de jongens van een biertje en lekker warm worstenbroodje voorzag. Enkele maanden later diende de volgende bardame zich aan, genaamd Jessica Diepenhorst, zodat al gauw de bandnaam omgedoopt werd tot Diepenhorst. Later werd de Mads in Waalwijk hun nieuwe oefenlokaal, waar zij tot op de dag van vandaag zich lekker kunnen laten gaan..

Twee CD’s werden uitgebracht in de jaren samen, genaamd Eeej….Jonge en Bettieakkemaai, met als noemenswaardige hits Eeeej,…….Jonge, Bettieakkemaai (geschreven door de zoon van de gitarist)en publiekslieveling Pappie, ik zie tranen in uw ogen….een cover van Arno en Gradje uit 1974. Opmerkelijk feit is dat de originele drummer Bert het nummer op de 2e cd zelf heeft ingedrumd. Verder staan er rockklassiekers uit gouden decennia van de rock en metal op de setlist. Van Van Halen, Robert Palmer, Thin Lizzy, tot Saxon, Judas Priest en Motörhead….het kan niet gek genoeg! Onder het motto “We pretenderen niet goed te zijn als band….maar waar we zijn is het altijd erg gezellig”, bestormen ze zo’n maar een paar keer per jaar het podium, genoeg voor een paar gezapige 40-ers bij elkaar! Dus als ze een keer in de buurt spelen…wees erbij……de zaal is zo vol!

Dat geldt ook voor de eerste band van deze avond The Southern Blues Explosion. Een explosieve mix van Hillbilly, Rock-‘n-Roll, Rockabilly, Countrymuziek en heel veel Blues. De band ademt de uitbundige sfeer van overvloedige barbecue, onbewerkte maïs en het in grote hoeveelheden nuttigen van zelfgestookte alcohol. Tel hierbij de achterliggende sociale factoren zoals armoede en laaggeletterdheid op. En je krijgt een clubje plattelandsbewoners, die enkel een onverstaanbaar dialect spreken, een slechte taalvaardigheid hebben, werkkleding zoals spijkerbroeken, tuinbroeken of camouflagekleding dragen, al dan niet in combinatie met een hoed of baseballcap. Bereid je voor op een optreden vol rokerige blues, stamde rock en hijgende hillbilly sound, maar vooral met heel veel YEEEEHAAA! PROOST!

Kaartjes voor deze avond zijn € 5,00 en te verkrijgen via www.qtickets.nl/crossroads en bij muziekwinkel Strings & things in Kaatsheuvel.( contant). Aan de deur betaald u € 8,00

Dus tot 25 maart voor een avondje meebrullen met deze twee fantastische bands!!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen