Kasteelschip Vlotburg meert zaterdag 28 januari aan in Heusden

Foto: Vlotbrug

Het Museumschip Kasteel Vlotburg komt zaterdag 28 januari naar Heusden. Christel en Len varen sinds 2005 met hun 50 meter lange Museumschip Kasteel Vlotburg door Europa. Aan boord tonen Ridder Lenny en Jonkvrouwe Christel het leven in de middeleeuwen. De tentoonstelling is open vanaf zondag 29 januari t/m zondag 12 maart. Locatie: tegenover Stadshaven 13,  (Naast Rondvaart Wiljo)

Het schip is met de hand gebouwd door Len Vries, samen met zijn goede vriend en ambachtelijk timmerman Jan Westerhuis en heeft 3 jaar geduurd. Sinds 2005 varen Ridder Len en vrouwe Christel met hun museum en paardje door Europa en misschien nog verder. Zij zijn al in Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland en België geweest. En nu weer tijdelijk in Vreeswijk tegenover Dorpsstraat 23. Ervaar het leven van ridders, jonkvrouwen en ambachtslieden in de middeleeuwen op Museumschip Kasteel Vlotburg. Leuk en leerzaam voor de jongeren. Iedereen zwicht voor de betovering van de Middeleeuwen. Op het Museumschip waant de bezoeker zich in een andere wereld. Een historische wereld die fascineert, vol met ridders, kastelen en jonkvrouwen in nood.

De middeleeuwen waren woeste en donkere tijden. Een tijd van kastelen, ridders, jonkvrouwen en heldhaftige strijders. Kinderogen lichten op wanneer ze de prachtige verhalen horen over de ruige tochten van ridders in hun schitterende wapenuitrusting. Toch was het leven niet altijd zo glorieus als in de verhalen en de sprookjes. Heb je wel eens stil gestaan bij het dagelijks leven van de horigen, de ambachtslieden, de knechten en de meiden?

Op het reizend museumschip kun je op een unieke en verrassende manier dit leven van dichtbij ervaren. Er worden levensechte taferelen getoond van de wijze waarop de mensen aten, wat voor kleding ze droegen en de verschillende ambachten en middeleeuwse gebruiken. Op het reizend kasteelschip, een vrachtschip van 50 meter lengte, is de uitgebreide expositie gehuisvest. Deze vesting is opgebouwd uit zware massief eiken balken. Over de rivieren en kanalen reist de Vlotburg van stad naar stad. Breng ook een  bezoek als het schip in uw stad ligt aangemeerd. Meer informatie op de website

Bron: Heusden.nieuws.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen