Drie cursusavonden bij PUUR Verloskunde

Foto: Pixabay

SPRANG-CAPELLE – Vanaf 01-01-2023 is PUUR Verloskunde gestart met het geven van een cursus. Wij zijn heel enthousiast en vinden het leuk! We hopen jullie ook. Wie doet er mee? Het is voor iedereen ook als je geen begeleiding vanuit PUUR ontvangt.

De cursus is verdeeld over 3 avonden:

  • 1e avond gaat over de zwangerschap: zowel zwangerschapsklachten als wat moet ik regelen tot aan serotiniteit. Daarnaast komt Wilhelmina Arjaans, yogadocent, vertellen over zwangerschap en mindset. Er worden ook verschillende ‘ kleine’ oefeningen samen gedaan.
  • 2e avond gaat over de bevalling: alles wat met de bevalling te maken heeft inclusief tips voor de partner. We laten jullie ook van alles zien zodat je beter voorbereid de bevalling in kunt gaan.
  • 3e avond gaat over het kraambed en ouderschap. Nu heb je de zwangerschap en bevalling achter de rug en dan.. Hierbij komt ook van alles aan bod van zowel de klachten in het kraambed als wat doet een kraamzorg tot hoe verloopt het ouderschap en welke ketenpartners zijn er. Mirella de Bruin, kraamverzorgster, zal ook de gehele avond aanwezig zijn.

De cursus zal grotendeels gegeven worden door verloskundige Celeste. We proberen de avonden interactief te houden zodat jullie niet alleen hoeven te luisteren. Dit kan door een quiz, (ademhalings)oefeningen mee doen, rondneuzen tussen de spullen van een verloskundige en vragen beantwoorden/stellen.
De avonden zullen plaatsvinden op de praktijk in Sprang-Capelle.

Het zal een kleine groep zijn van max 8 zwangere die in dezelfde maand zijn uitgerekend. Zo kun je de avonden bijwonen voor jezelf maar vind je eventueel ook connecties indien je daar behoefte aan hebt. Partners zijn uiteraard altijd welkom en gewenst bij de bevallingsavond.

De kosten voor PUUR cliënten zijn €110,00. De kosten voor cliënten die elders aangemeld zijn, zijn €135,00. Deze kosten kunnen bij een aanvullende zorgverzekering mogelijk (deels) worden gedeclareerd door de zwangere nadat ze zijn betaald.

Worden jullie ook zó enthousiast? Zouden jullie graag goed voorbereid willen zijn op de zwangerschap/bevalling/kraambed/ouderschap? Meld je dan nu aan!
Dit kan via de mail of aangeven bij de verloskundige op het spreekuur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen