KNMI geeft voor woensdagavond code geel wegens onweersbuien

Foto: Pixabay

Het KNMI heeft voor woensdag 11 januari tussen 20.00 en 23.00 uur code geel afgegeven voor onweersbuien.

Code geel onweersbuien

Het KNMI kondigt voor woensdag 11 januari tussen 20.00 en 23.00 uur code geel af in Brabant voor onweersbuien. KNMI: “Woensdagavond trekken er enkele onweersbuien van west naar oost over het land. Bij deze buien is er kans op hagel en komen windstoten voor van 60-75 km/u. In het (noord)westen zijn er bij de buien windstoten van 75-100 km/u mogelijk. De windstoten komen uit een zuidwestelijke richting. De buien trekken in de tweede helft van de avond weg naar Duitsland, waarna de wind tijdelijk afneemt.”

Donderdagochtend komen er in het westen en noordwesten van het land opnieuw zware windstoten voor van 75-90 km/u uit een zuidwestelijke richting.

Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden van de onweersbuien en zware windstoten.

Wat kun je verwachten?

Het KNMI geeft met de waarschuwing Code Geel aan dat je alert moet zijn. Daarnaast is er kans op overlast door onweer, zware regen, windstoten en/of hagel. Volg weerberichten en waarschuwingen via KNMI.nl en KNMI-app. Ga niet het open water op en niet naar open gebied zoals weilanden. Wanneer je buiten wordt verrast door onweer: schuil niet onder bomen, gebruik geen paraplu, blijf uit de buurt van hoge punten, maak je klein met de voeten tegen elkaar, sla je armen om je benen en ga niet liggen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen