3e Winterserie tocht Hart van Brabant

Foto: WSV Hart van Brabant

De Tilburgse wandelsportvereniging Hart van Brabant organiseert deze wintermaanden, seizoen 2022/2023, de 3e tocht van deze serie winterwandelingen. Het is voor de 61e maal dat de Tilburgse wandelsportvereniging deze serie tocht organiseert.

De tochten zijn nu nog op: 8 januari, 12 februari en 5 maart. Men kan starten vanaf café Boerke Mutsaers aan de Vijverlaan 2 in Tilburg voor afstanden van ongeveer : 5, 15, 25 of 35 kilometer. Men kan per tocht deelnemen en eigen keuze van afstand bepalen. De starttijd voor de 35 km is 9.00 uur. De overige afstanden kunnen starten vanaf 9.00 uur tot 11.00 uur. Alle deelnemers dienen zich voor 17.00 uur af te hebben gemeld.

Voor de deelnemers die prijs stellen op een herinnering is er een speciaal voor de serie wandeltochten ontworpen vaantje. Op de routes van de 35 km zijn op 8 januari 3 wagenrusten plus een café rust. De 25 km route heeft de mogelijkheid van 2 café rusten en de 15 km. is voorzien van 1 café rust.

Het inschrijfgeld voor de 35 km is 6,00 euro zonder herinnering of 7,00 euro met herinnering. Voor de overige afstanden 4,00 euro zonder herinnering en 5,00 euro met herinnering. Leden van wandelsportbonden genieten 1,00 euro korting.

De afstanden gaan per tocht een andere richting in van de omgeving van Tilburg en bevatten veelal de bosrijke omgeving, parken en natuurgebieden van de streek. Op 8 januari gaat de route richting van Tilburg West, men gaat meteen het Stadsbos 013 in via het mooie Wandelbos, het Elfenbos wordt aangedaan, waarna men door de prachtige lanen van het Reeshofbos uit komt op splitsing van alle afstanden. De 15 km en 25 km hebben hier meteen de rustgelegenheid bij Bienne Venu. De 25 en 35 km gaan verder door een heel uniek stuk Reeshof via een brugwandelpad richting Hulten en heeft een nieuwe, en 2e rustgelegenheid bij SKY Ballonvaarten. De 35 km takt af richting Gilze, hier een heel nieuw parcours gedeelte. Ook weer een geweldig mooi bosgebied rondom Gilze waar men de rustgelegenheid heeft bij De Hof van Gilze en keert daarna terug naar Tilburg. Op de Oude Rielsebaan komen alle deelnemers weer samen te lopen. Om wederom door het Stadsbos 013 gebied: Vredelust en de Oude Warande terug te keren naar Tilburg.

Ook met wat minder goed weer zijn alle afstanden uitgezet op goede te belopen paden, al zal het links en recht nog wel eens klimmen zijn, over wat bomen die over diverse paden liggen. Met een paar stevige schoenen -mogelijk een regenjas- of een warme muts en handschoenen moeten de afstanden geen probleem opleveren. We lopen inmiddels dik in de winter maanden. Voor meer informatie 0416 362858 of via het e.mail adres: [email protected].
inlichting ook via:www.wsv-hartvanbrabant.nl

Als Nieuwjaarsgeschenk ontvangen alle deelnemers namens Lopers Company Tilburg een cadeaubon van 13 euro!

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen