Etos Waalwijk en Kaatsheuvel steunen regionale staking maar winkels gaan donderdag 22 december niet dicht

Foto: Etos Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL – In diverse steden leggen werknemers van Etos deze week het werk neer. Ze staken voor een beter loon, minimaal 10% erbij per januari 2023, en verder moet de werkdruk omlaag.

FNV roept de werknemers van Etos uit de regio Zuid op om donderdag 22 december naar de Grote Markt in Breda te komen om duidelijk te laten horen hoe ontevreden ze zijn met hun veel te lage lonen en de schamele loonsverhoging van 3 procent die de werkgevers hebben aangeboden.

Verkoop coördinator Yvette de Jesus van Etos Waalwijk gaat elke dag met plezier naar haar werk. Ze steunt de regionale staking maar doet er zelf niet aan mee. “Ik staak met mijn hoofd maar de winkel sluiten gaat mij, en het hele team, aan het hart. Wij hebben besloten om niet dicht te gaan omdat we er willen zijn voor onze Wollukse klanten in deze feestelijke maand. Uiteraard vinden we ook dat de lonen veel te laag zijn dus we hopen dat hier snel verandering in gaat komen. Mensen verdienen vaak het minimum of net iets erboven. Veel medewerkers komen amper rond”. Verkoop coördinator Mariska Gouda van Etos Kaatsheuvel sluit zich aan bij de woorden van haar collega in Waalwijk. De winkel in Kaatsheuvel blijft morgen ook gewoon open.

De werknemers van de drogisterijreus demonstreren voor een leefbaar loon. Dat krijgen ze niet, als het aan hun werkgever ligt. Die heeft zondag een ultimatum van de FNV laten verlopen. In de drogisterijen zijn de salarissen schandalig laag. In de drogisterijbranche werken zo’n 10.000 mensen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen