Wetering Top 2000 een groot succes

Foto: Filoz

LOON OP ZAND – Zaterdag 26 november j.l. stond de lijst der lijsten centraal tijdens een spectaculair popconcert in de theaterzaal van De Wetering. Coverband Arrival en een groep sessiemuzikanten begeleiden Loonse en lokale zangers en zangeressen.

Gouden formule

Het idee van deze gouden formule is afkomstig van Carla en Rini Tijs, de beheerders van Sport- en Cultuurcentrum “De Wetering”. Laat lokale zangers en zangeressen optreden met een coverband. Met dit idee is de schets gezet voor een gouden formule. Maikel en Maikel van Filoz Events zijn vervolgens aan de slag gegaan om de lijntjes scherp te trekken en deze vervolgens verder in te kleuren.

Arrival in combinatie met sessiemuzikanten

Het mag bekend zijn dat we in Loon op Zand heel veel muzikaal talent hebben. Het vinden van het muzikale fundament was daarom geen grote uitdaging. Coverband Arrival, bestaande uit vier ras muzikanten uit de regio, vormde de basis van het concert. Omdat de Top 2000 ontzettend veel stijlen en soorten muzieksoorten kent, is er gekozen voor een muzikale aanvulling door een groep sessie muzikanten onder leiding van de uit Waalwijk afkomstige Hidde de Louw.

Loons, lokaal en vooral muzikaal

Dorien Dingemans, Djuna Kanters, Adrio Toorians, Erik van der Velden, Mari van der Velden, Kimmy June, Theo Sterk, Thom Craane en Jack IJpelaar zongen de sterren van de hemel. Iedere zanger/zangeres kon kiezen voor zijn eigen stijl en repertoire. Van The Beatles tot Billie Eilish, van Brabant tot Let It Be werden de bezoekers getrakteerd op een muzikale reis door 24 jaar (goed tellen) Top 2000.

Boordevol programma 

Van 20:00 uur tot 00:30 uur hebben de bezoekers kunnen genieten van een fenomenaal, muzikaal spektakel. Tijdens het concert werd dat bevestigd door de interactie met het publiek. Meezingen, meedansen en vooral meedoen was de rode draad van de avond. De zangers en muzikanten kregen veel complimenten voor hun kwaliteiten en de wijze waarop zij het repertoire uit de Top 2000 brachten.

Een traditie geboren

Als het aan de organisatie ligt is er een nieuwe traditie geboren. In de zaal waren veel muzikanten uit Loon op Zand en de regio aanwezig. “Dat willen wij ook wel”. Een goed begin, is een mooie start voor een volgende editie die waarschijnlijk een goed voorbeeld doet volgen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen