Crisis of niet: Brabanders kiezen voor dure smartphone

Foto:

Bij het uitzoeken van een nieuwe smartphone houden Brabanders nauwelijks rekening met bezuinigingen door de hoge inflatie.

Dure smartphone

In het derde kwartaal van 2022 ging 57% van de Brabanders voor een smartphone die duurder is dan € 500. Dezelfde tijd vorig jaar kocht 49% van de kopers een prijziger model en het jaar daarvoor zelfs 44%. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Independer.nl en Mobiel.nl op basis van eigen data.

Minstens 500 euro

In onze provincie geven we steeds vaker de voorkeur aan een prijzige smartphone, maar Flevolanders kiezen het vaakst voor een dure telefoon. Hier legt 64% van de kopers minstens 500 euro neer voor een nieuwe smartphone. Ook in Noord-Holland (59%) en Utrecht (58%) kiezen smartphonegebruikers het liefst voor de meest prijzige toestellen. In Drenthe (48%) en Groningen (49%) ligt dit percentage juist het laagst: goedkopere modellen zijn hier meer in trek.

Wel besparen op type abonnement

Brabanders besparen wel op hun abonnement. Steeds meer smartphonegebruikers kiezen namelijk voor een voordeliger sim only abonnement in plaats van een mobiel abonnement. In het derde kwartaal van het jaar ging het om 36% van de smartphonegebruikers, terwijl het in dezelfde periode in 2018 nog ging om 17% van de Brabanders.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen