Tiende Loonse kerstklokkenloop op zaterdag 17 december

Foto: Rolf Balkenende

LOON OP ZAND – Alles stond vorig jaar december in de steigers om de tiende Loonse kerstklokkenloop te organiseren in Loon op Zand. Alles was er op gericht om er een bijzondere jubileumeditie van te maken. Maar de realiteit was meedogenloos.

Door de opleving van corona met daarbij het toenemende aantal besmettingen, zat er niets anders op dat op het laatste moment het hele evenement af te blazen. Niet alleen jammer voor de organisatie en alle mensen die hiermee al weken bezig waren, maar zeer zeker ook voor iedereen die hier al zo lang naar uitkeken.

Nu we een jaar verder zijn, ziet het er allemaal gelukkig wat beter uit. Alhoewel we nog steeds met het coronavirus te maken hebben, ziet het er naar uit dat de uitgestelde tiende Loonse kerstklokkenloop alsnog gehouden kan worden, zij het met een duidelijke slag om de arm, op zaterdag 17 december. De reden dat deze op zaterdag wordt gehouden in plaats van op zondag, ligt aan het feit dat op zondag de finale is gepland van het WK voetbal in Qatar. Zo kan zowel worden genoten van de kerstklokkenloop als van de WK-finale.

Kerst Winter Circus

De opzet van vorig jaar zal dit jaar niet wezenlijk veranderen, want waarom zou je iets wat goed geregeld en bepaald was veranderen? Natuurlijk zal hier en daar iets moeten worden aangepast of gewijzigd, maar in grote lijnen wordt het draaiboek van 2021 worden aangehouden. Dat wil dus ook zeggen dat het ‘Kerst Winter Circus’ wordt gehouden op de Kasteelweide. Hier worden vier voorstellingen gehouden op zondag 11 december om 13.30 uur en 16.30 uur en op vrijdag 16 december om 16.30 uur en om 19.30 uur. Tijdens deze voorstellingen zal u de ‘Magical world of circus’-show worden aangeboden: een anderhalf uur durende show van allure met hoogwaardige internationale artiesten, rollerskate, luchtacrobaten en van ‘Holland Got Talent’ Justin Rondy (illusionist) en diablo-artiest Egra Veldman

Voor een forse korting op de toegangskaarten voor dit unieke ‘Kerst Winter Circus’ kunt u bij Plus-Loon op Zand zegels sparen. Deze spaaractie is inmiddels begonnen en duurt tot en met 4 december. Op elke € 10,- aan boodschappen krijgt u een zegel, die op een zegelkaart geplakt kunnen worden. Is de kaart vol, dan krijgt u na inlevering ervan een voucher. Met deze voucher kunt u via de hierop aangegeven website de voucher activeren, waarmee u € 7,50 korting krijgt op de toegangsprijs van € 15,00. Tijdens het activeren van de voucher kunt u het resterende bedrag digitaal betalen, de keuze van een van de voorstellingen aangeven en uw toegangskaart uitprinten. Let wel: vol is vol, dus ben er op tijd bij als u deze show wilt bezoeken

De basis van de Loonse kerstklokkenloop is én blijft het uitbeelden en verwoorden van wat kerstmis voor velen van ons betekent. Dat zal ook altijd zo blijven. Daarom zult u tijdens ‘de loop’ van zaterdag 17 december weer geheel worden ondergedompeld in de vele kerstuitingen die dan te zien en te horen zijn. In een van de volgende Rond de Toren-edities zullen we daar nog uitgebreid op terug komen. Maar dat het iets bijzonders gaat worden, staat nu al wel vast!

De Loonse kerstklokkenloop wordt steeds meer hét sfeervolle kerstgebeuren voor velen. Niet alleen in ons eigen dorp, maar ook daarbuiten. Van heinde en verre komen mensen naar Loon toe om daarvan te genieten. En het mag best weer eens gezegd worden, dat dit alles niet mogelijk zou zijn als de organisatie niet kon vertrouwen op de geweldige inzet van vele vrijwilligers die, waarvan velen nu al in de weer zijn om straks alles op tijd in te kunnen zetten. Deze groep op haar beurt wordt weer ondersteund door een aantal trouwe sponsors die de financiële basis van dit steeds groter wordend evenement mogelijk maakt. Dank zij hen kan, normaal gesproken, elke twee jaar een Loonse kerstklokkenloop worden gehouden. De opbrengst van de jaarlijkse Club-supportactie van de Rabobank, die dit jaar € 1531,11 heeft opgebracht dankzij de stemmen van Rabobank-leden, is hierop een extra aanvulling om het financieel plaatje rond te krijgen. Dank u wel daarvoor, namens de organisatie!

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen