Gemeente Loon op Zand en AH zoeken oplossing voor parkeren

Foto: Albert Heijn Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL –┬áZonder verkeersbesluit mag de eigenaar van het parkeerterrein bij de supermarkt geen blauwe zone aanbrengen. Dat heeft de gemeente Loon op Zand uitgezocht.

Verschillende keren per jaar worden parkeertellingen uitgevoerd. Hieruit blijkt dat de druk op de aanwezige parkeerplaatsen niet zo hoog is dat een blauwe zone nodig is om het parkeren te regelen voor de bewoners en bedrijven. De gemeente is dan ook niet van plan om de blauwe zones in Kaatsheuvel uit te breiden. De gemeente heeft de supermarkteigenaar verzocht om de verkeersborden met de aanduiding parkeerzone te verwijderen.

De eigenaar wil graag dat de bezoekers van de winkels dichtbij kunnen parkeren. Parkeerders die wat langer willen blijven staan kunnen gebruik maken van een deel van de parkeerplaats verder van de winkels af. De gemeente begrijpt dit uitgangspunt, maar vindt een blauwe zone hiervoor geen oplossing. Afgesproken is dat de eigenaar en gemeente Loon op Zand gezamenlijk bekijken hoe het parkeren op het terrein beter geregeld kan worden binnen de geldende wet- en regelgeving.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen