Een bijzonder uitje naar de Efteling!

Foto: Ggab

KAATSHEUVEL – Vrijdagmiddag 28 oktober staan de mensen van ABinbev toch wel een beetje onwennig te wachten op het parkeerterrein bij de bushalte van de Efteling. Met zo’n 20 medewerkers zijn ze naar Kaatsheuvel gekomen omdat ze vanmiddag een gezellig uitje gaan beleven met deelnemers van de Zonnebloem die aangesloten zijn bij afdeling Kaatsheuvel.

Het andere bedrijfsuitje, initiatief van Nationale vereniging de Zonnebloem, wat is dat dan precies?

Een bedrijf meldt zich aan omdat ze eraan toe zijn om een keer iets anders met de collega’s te gaan doen dan een potje bowlen of een standaard barbecue. Daarnaast hebben de bedrijven die interesse tonen maatschappelijke verantwoording hoog op hun lijstje staan. De Zonnebloem koppelt vervolgens deelnemers van hun afdelingen aan de bedrijven die met ze op pad willen gaan. De ervaringen die hieruit voortkomen zorgen altijd voor mooie en vaak ook wel ontroerende verhalen. Deelnemers van de Zonnebloem zijn mensen van 18 jaar en ouder die door een lichamelijke beperking niet altijd meer zelfstandig en zonder drempels op een uitje kunnen gaan. Als dan vervolgens een bedrijf hiervoor hun medewerkers beschikbaar stelt om toch een middagje samen op pad te kunnen, is dat al een cadeautje op zich. De medewerkers van de Zonnebloem zorgen dat alles geregeld is, tot aan het huren en leveren van rolstoelen aan toe. Het bedrijf zorgt voor enthousiaste medewerkers die een gezellig praatje maken en samen met de mensen een bezoek brengen aan pretpark, dierentuin, museum of tijdens een leuke rondvaart, bijvoorbeeld door de grachten van Amsterdam.

Foto: Ggab

Afgelopen vrijdag bleek maar weer hoe belangrijk het is dat mensen zich voor elkaar openstellen en samen dingen kunnen gaan doen. Mooi ook dat Milou en opa Klijn er op dinsdag achter kwamen dat ze allebei naar de Efteling gingen op vrijdag…later bleek dat opa dus was uitgenodigd door het bedrijf waar zijn kleindochter werkt en kwamen ze elkaar vervolgens op de parkeerplaats tegen.

Na een terrasje met koffie en gebak gingen de meesten natuurlijk richting Sprookjesbos. Veel van de deelnemers van de Zonnebloem waren al heel lang niet meer in de Efteling geweest en keken hun ogen uit. Er werd ontzetten veel gelachen en genoten van elkaar. Er werd gezongen op het terras en bij het afscheid werd zelfs een klein traantje weggepinkt…Mooie herinneringen om nooit meer te vergeten.

Gelukkig komen bedrijven regelmatig terug met de vraag of zij weer een nieuw voorstel kunnen krijgen voor een bedrijfsuitje. Zo heeft ABInbev ook al meerdere jaren aan dit concept meegedaan. Afdeling Kaatsheuvel is ze daar erg dankbaar voor, want wat was het een fijne middag!

Meer weten over het andere bedrijfsuitje? Neem dan contact op met [email protected] Of kijk eerst op https://www.zonnebloem.nl/help-mee/zakelijk/het-andere-bedrijfsuitje

Milou met haar opa (Foto: Ggab)
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen