De MediaStrijd Kaatsheuvel: kinderen vs ouders

Foto: Bibliotheek Midden-Brabant

LOON OP ZAND – Durf jij het op te nemen tegen je ouders? In een spannende game op vrijdag 11 november ontdek je wie er meer weten over online media: de kinderen of de ouders. Los zo snel mogelijk de puzzels op en kraak de code in de Bibliotheek Kaatsheuvel! Uiteraard gaan de winnaars met een mooie prijs naar huis.

Wat weet je bijvoorbeeld over hacken, wachtwoorden en likes kopen op social media? Weet jij hoe je een nepprofiel op Instagram onderscheidt van een echt profiel? En hoe ga je om met cyberpesten en online stalking? Dit zijn allemaal vragen waarmee je aan de slag gaat bij de MediaStrijd. In een escaperoom-achtig spel laat jij je ouders zien welke kennis je allemaal in huis hebt. En leer jij je ouders dat cookies niet alleen maar lekker zijn om op te eten..
De activiteit is gratis, aanmelden kan bij de balie of via [email protected]

Week van de Mediawijsheid

De Week van de Mediawijsheid (4 t/m 11 november 2022) heeft als thema ‘Like en Cancel’. Het gaat over het stimuleren van sociaal gedrag online. Tijdens de campagne komt de Bibliotheek Midden-Brabant met interessante inzichten, goede voorbeelden en handvatten om het samen sociaal online te houden. Door de MediaStrijd leren kinderen én hun ouders spelenderwijs meer over dit onderwerp.

Kijk voor meer informatie en andere activiteiten op onze facebookpagina: https://www.facebook.com/bibliotheekloonopzand

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen