ETOS vult leegte bij Albert Heijn Kaatsheuvel in

De komende drie weken zal achter de schutting de nieuwe ETOS winkel worden gerealiseerd.
De komende drie weken zal achter de schutting de nieuwe ETOS winkel worden gerealiseerd.
Foto: Albert Heijn Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL – Enkele weken geleden sloot de visspeciaalzaak in het pand van Albert Heijn Kaatsheuvel haar deuren. Lang hoeven de klanten niet op een nieuwe invulling van deze ruimte te wachten, want binnenkort voegen ondernemers Jan en Janneke den Hartog een filiaal van drogisterijketen Etos aan hun Albert Heijn en Gall en Gall aan de Gasthuisstraat toe.

Grote wens

“Het is al enkele jaren een grote wens van ons om een drogisterij aan onze bestaande winkels toe te voegen”, zeggen de ondernemers die sinds juni 2018 de supermarkt en de slijterij overnamen en openden in het nieuw gebouwde pand aan de Gasthuisstraat. “Etos heeft ons een half jaar voor opening in 2018 al eens benaderd, maar toen waren alle winkelruimtes al voorzien van ondernemers. Nu de kans zich voordeed om een nieuwe formule in ons pand te openen, hebben we die met beide handen aangegrepen”.

Luxe

De nieuwe Etos aan de Gasthuisstraat wordt voor drogisterijbegrippen een kleine winkel. Dat is volgens de ondernemers geen bezwaar. “Een groot deel van het basisassortiment van een Etos verkopen wij al in de Albert Heijn. Die artikelen zal men minimaal terugvinden in onze Etos. Wij willen ons vooral gaan richten op de wat luxere producten zoals make up en geuren. En uiteraard een grote vertegenwoordiging van geneesmiddelen en vitaminen”.

Recordtempo

Op woensdag 16 november zal de Etos aan de Gasthuisstraat de deuren openen voor klanten. “Het traject wordt in sneltreinvaart uitgevoerd. Normaal duurt zo’n traject 8 maanden, maar bij ons wordt precies 8 weken na het eerste gesprek met Etos de winkel al geopend. Dit valt mooi voor de feestdagen, dus gelijk een goede gelegenheid voor al onze klanten om met onze Etos kennis te maken”.

Op 31 oktober zal er begonnen worden met de werkzaamheden en op 11 november is de winkel klaar. Daarna hebben personeel en leveranciers nog enkele dagen nodig om de winkel in te richten en op woensdag 16 november gaat de winkel dus open voor de klanten. Tijdens de werkzaamheden blijven de andere winkels gewoon open en zal er minimale overlast zijn voor de bezoekers.

Tot 22:00 open

“Wat een groot verschil moet worden tussen onze drogisterij en de andere drogisten in de buurt, zijn onze openingstijden. Onze Etos zal, net als de Albert Heijn, 7 dagen per week van 7:00 tot 22:00 geopend zijn. We krijgen in onze winkel al vaak in de avonduren de vraag of we medicijnen verkopen, maar in onze supermarkt is die verkoop minimaal. Nu er een Etos komt, kan iedereen zelfs later op de avond nog bij ons terecht. Wij zijn blij dat we dit aan onze inwoners kunnen bieden”.

Verbouwing

De Etos zoals die komende maand wordt gebouwd, zal een tijdelijke winkel zijn. “Uiteindelijk willen we naast onze Albert Heijn en Gall en Gall een volwaardige Etos exploiteren”, zeggen Jan en Janneke. “We zijn momenteel met Ahold in gesprek om volgend jaar, door een aanpassing in de Albert Heijn te doen, ruimte te creëren voor een volwaardige Etos. We zullen dan de Albert Heijn op sommige gebieden aanpassen om deze wat meer van deze tijd te maken. Zo kunnen we straks weer jaren vooruit!”

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen