Al 30 intentieverklaringen binnen bij Herenboeren de Langstraat

Ondertekening intentieverklaring Herenboeren door Nol Kleijngeld
Ondertekening intentieverklaring Herenboeren door Nol Kleijngeld
Foto: Waalwijk.nieuws.nl

WAALWIJK – Afgelopen zaterdag 8 oktober: een prachtige dag in het teken van “Samen doen, Samen Groen” in Waalwijk. Ook de coöperatie Herenboeren de Langstraat was present. Belangstellenden werden geïnformeerd over de opzet van de Herenboerderij.

Een coöperatie in beheer van 200 huishoudens, een kleinschalig gemengd boerenbedrijf dat geleid wordt door een professionele boer. Er zal gewerkt worden volgens het principe van de strokenteelt waarbij gewassen elkaar in hun groei zowel beschermen als ondersteunen. Bemesting gebeurt middels de mest van een aantal runderen, varkens en kippen die op eigen grond grazen.

Geen kunstmest, geen inbreng van buitenaf. Groente en fruit met of zonder een bescheiden vleespakket worden afgenomen door de 200 huishoudens die lid zijn van de coöperatie. Geen winstbejag. Enkel eerlijk verbouwde groente en fruit, eerlijk vlees en een heerlijk eitje van heel dicht bij huis. De smaak zal je goed doen, natuur en milieu varen er wel bij en gaan erop vooruit, en je maakt deel uit van een actieve sociale community.

Mensen die eerder al belangstelling toonden kwamen hun intentieverklaring tekenen. Ondertekenaars zijn verzekerd van een lidmaatschap wanneer de Herenboerderij definitief van start gaat. Er is beperkt plaats: maximaal 200 huishoudens.

Onder hen onze eerste twee ambassadeurs. Nol Kleijngeld, oud-burgemeester van Waalwijk en onze jongste ambassadeur die de toekomst vertegenwoordigt Nienke Pigmans zetten hun handtekening. Zij ondersteunen van harte het plan om op natuur-inclusieve wijze dit gemengde bedrijf op te zetten. Met al 30 getekende intentieverklaringen kijken wij terug op een zeer geslaagde middag.

Info:
e-mail: [email protected]
facebook.com/herenboerendelangstraat
www.delangstraat.herenboeren.nl

Ondertekening intentieverklaring door Nienke Pigmans
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen