Herenboeren De Langstraat: Vanaf nu kun je je intentieverklaring tekenen!

Assen is ons voor, maar de vooruitzichten zijn gunstig.
Assen is ons voor, maar de vooruitzichten zijn gunstig.
Foto: Herenboeren de Langstraat

Het aantal huishoudens met interesse is inmiddels gegroeid tot ver boven de 100. Ook gaat de zoektocht naar grond gestaag door. Daarom starten De Langstraat Herenboeren met het tekenen van de intentieverklaringen.

Wat is een intentieverklaring?

Een intentieverklaring is een document waarin je aangeeft dat je graag Herenboer wilt worden. Het verplicht je tot niets, maar het maakt het wel mogelijk om als één van de eersten tot de coöperatie toe te treden als de locatie definitief is. In de intentieverklaring zeg je dat je als huishouden bereid bent eenmalig € 2.000 te investeren. Bij 1-persoons huishoudens gaat het om € 1.000. Mocht je de investering niet in één keer kunnen voldoen, dan kan je op aanvraag in termijnen betalen. Je belooft dat je voor het aantal opgegeven monden elke week een voedselpakket zal afnemen tegen de met elkaar vastgestelde prijs.

Het voordeel!

De eerste 500 monden komen niet op een wachtlijst en kunnen gegarandeerd Herenboer worden. De volgorde van aanmelden bepaalt jouw plaats op de ledenlijst.

Oprichtingsvergadering-14-12-2019

Zaterdag 8 oktober Samen doen, Samen groen

Op deze dag tekenen bestuur en kartrekkers van Herenboeren De Langstraat officieel de intentieverklaringen. En wel om 14:00 uur tijdens de duurzaamheidsmanifestatie ‘Samen doen, Samen groen’ in het centrum van Waalwijk. Ben je bij Herenboeren De Langstraat bekend als geïnteresseerde, dan volgt een mail met daarin de intentieverklaring die je kunt ondertekenen en retourneren (ook vóór 8 oktober). Ken je iemand die graag wil meedoen met Herenboeren De Langstraat, laat deze zich dan aanmelden via de website of via mail: [email protected]

Over een mogelijke locatie wordt thans gesproken met twee grondeigenaren. Voor beide percelen geldt dat de QuickScan vanuit Herenboeren Nederland aangeeft dat deze locaties potentie hebben. Echter daarmee zijn we er nog niet. Een “definitief” ja vanuit de eigenaren moet volgen en dan een teeltadvies, een juridisch advies en het onderhandelen met een rentmeester. Overleg met de gemeente en provincie hoort daar bij. Ondertussen zoek men wel verder binnen het inmiddels zeer uitgebreid netwerk en blijven tips zeer welkom.

Ter herinnering: Het gaat 10-20 ha grond met een duurzame agrarische bestemming. De percelen worden langjarige gepacht of gekocht. Opstallen zijn niet per se noodzakelijk, al is gelegenheid voor het opslaan van materiaal en machines, en een plek om elkaar te ontmoeten wel gewenst. Omdat de runderen eventueel elders kunnen worden ondergebracht is er een marge in het aantal hectaren. (tussen de 10 en 20 ha). De percelen hoeven niet aan te sluiten, mits ze in elkaars directe nabijheid liggen. Medio november hopen de Herenboeren in spé meer hierover naar buiten brengen.

Contactgegevens

e-mail: [email protected]
facebook.com/herenboerendelangstraat
www.delangstraat.herenboeren.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen