Nieuwe AED voor voetbalvereniging Berkdijk

Wim Aussems, voorzitter van stichting Heartsafe Kaatsheuvel en Luc van de Kar, interim voorzitter Berkdijk.
Wim Aussems, voorzitter van stichting Heartsafe Kaatsheuvel en Luc van de Kar, interim voorzitter Berkdijk.
Foto: v.v. Berkdijk

KAATSHEUVEL – Bij voetbalvereniging Berkdijk hangt sinds een aantal weken een AED (Automatische Externe Defibrillator) in een gesloten box.

Het is niet de eerste keer dat er bij deze club een AED is afgegeven. Een aantal jaren geleden was er ook een geschonken door het comité van het 60-jarig bestaan van de club. Helaas was deze kort daarna gestolen. Door dit voorval was het bestuur huiverig om weer een AED op te hangen. Maar na een voorval tijdens een feest werd de noodzaak van een AED toch wel duidelijk.

Met behulp van Stichting Heartsafe werd een apparaat geregeld en een buitenkast. Bezoekers van het sportpark hadden hem waarschijnlijk al zien hangen, naast de kamer van de verzorger van de club. Het bestuur heeft gewacht met de bekendmaking van deze AED, want nog niet alles was aangesloten. Donderdag 8 september was het dan zover en zijn burgemeester Hanne van Aart en bestuurslid van Stichting Heartsafe Dr. Karel-Jan van Tuijn het dan officieel komen “plaatsen”.

De AED is geregistreerd en zal in gevallen van nood ook door de buurt gebruikt kunnen worden. Het is geregistreerd bij www.hartslagnu.nl. Hier kan je aanmelden als burgerhulpverlener wanneer je een reanimatie, EHBO of BHV cursus heb gedaan. Als burgerhulpverlener vergroot je de overlevingskans van mensen met een hartstilstand. Jij start met reanimeren totdat de professionele hulpverlening er is. Hierdoor kun je helpen levens te redden! Heb jij je aangemeld dan krijg je via deze organisatie een bericht door met je taak. Degene die de AED haalt ontvangt de code van het slot van de buitenkast.

De burgemeester is zeer blij met dit initiatief van de vereniging. Zij is een voorstander om binnen de gemeente Loon op Zand op verschillende locaties een AED te hebben hangen. Ook in de Loonse Duinen zijn ze voornemend om op plekken voor de hulpdiensten ook een AED te plaatsen.

Bron: v.v. Berkdijk

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen