Waalwijk beleeft primeur van eerste Theater Taptoe

Exempel uit Empel
Exempel uit Empel
Foto: Taptoe Waalwijk

WAALWIJK – Na twee jaar uitstel wordt de eerste editie van Taptoe Waalwijk georganiseerd op zaterdag 17 september. Het Raadhuisplein in Waalwijk wordt omgetoverd tot een heus theater met tribunes. Geen traditionele taptoe maar een mix van tradities, theater en trends gecombineerd tot een avondvullend programma met korpsmuziek, dans, zang en toneel.

“Aan de reacties die wij mochten ontvangen via onze website, facebook en mail is de belangstelling groot voor dit gratis evenement en niet alleen liefhebbers van korpsmuziek komen aan hun trekken” aan het woord is René van Boxtel, bestuurslid van de Stichting Taptoe Waalwijk. “Een geweldige actieve groep mensen heeft er een theatrale voorstelling van kunnen maken” Muziek wordt afgewisseld met zang, dans, vendeliers en voordrachten.

Topkorpsen Exempel, Floraband Rijnsburg, Showkorps O&V Nuenen, Dutch Drums en Pipes en Deltaband Vlissingen verzorgen optredens, de vendeliers van de Waalwijkse gilden, dansers van het Kunstencentrum Waalwijk, Djemm! en het personage van Rooien Bart complementeren het geheel tot een heerlijk avondje uit.

“Een ongekend decor, het Oude Raadhuis, zal een sfeer oproepen waarin de toeschouwers mee genomen worden in het heden en verleden” aldus van Boxtel. Gemeente Waalwijk, Rabobank De Langstraat , BIZ en tal van sponsoren maken het mogelijk dat deze happening gratis te bezoeken is.

Iedereen is van harte welkom om de 1e editie van Theater Taptoe Waalwijk mee te beleven. Dat kan op drie manieren:

  • Live op een van de 1200 zit- en staanplaatsen in het Taptoetheater op hetRaadhuisplein maar VOL is VOL.
  • Via een LED-scherm bij de terrassen op de markt zodat u onder het genot van een hapje en drankje het programma kunt volgen.
  • Thuis vanuit uw luie stoel via de gratis live stream van KorpsSpot https://youtu.be/BxLvqV01PI8

Het Theatertaptoeterrein gaat open om 18.45 uur, het voorprogramma start om 19.15 uur. Verder informatie is te vinden op de facebookpagina van Taptoe Waalwijk en op www.taptoewaalwijk.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen