112

Twee bestuurders onder invloed van drugs staandegehouden in Kaatsheuvel

Foto: Politie

KAATSHEUVEL – Op zaterdag 30 juli 2022, omstreeks 23.50 uur, reden agenten van politieteam Langstraat achter een 31-jarige bestuurder uit Kaatsheuvel. Deze gooide een smeulende sigaret uit zijn auto welke tegen de dienstauto van de agenten vloog. Hierop werd de bestuurder staande gehouden voor een controle. Tijdens deze controle bleek dat de bestuurder vermoedelijk onder invloed van drugs, coca├»ne, verkeerde. Een speekseltest wees dit uit.

Op zondag 31 juli 2022, omstreeks 02.50 uur, viel een 30-jarige inwoner uit Drunen op omdat hij slingerend over de Wielstraat te Kaatsheuvel reed in de richting van Waalwijk. Tijdens de staandehouding van deze bestuurder bleek na een speekseltest dat hij vermoedelijk onder invloed van THC verkeerde.

Beide bestuurders gaven aan dat ze dachten wel te mogen rijden omdat hun laatste druggebruik een aantal uur voor de staandehouding was. Besef dat drugs tot zeker 48 uur na het laatste gebruik zichtbaar is in speeksel en dus ook, afhankelijk van de hoeveelheid drugs die gebruikt is, boven de vastgestelde waarde zit.

Voor een bloedafname door een verpleegkundige zijn de bestuurders overgebracht naar het politiebureau. Na bloedafname, verhoor en een rijverbod van 24 uur mochten de bestuurders het bureau verlaten. Als blijkt dat de uitslag van het bloedonderzoek boven de vastgestelde waarde uitkomt wordt proces-verbaal opgemaakt.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen