Halve Zolen Festival van start

De vorige editie vond plaats in de tuinen van Waspik (2018)
Foto: Halve Zolen Festival

DRUNEN – Op zondagmiddag 26 juni vindt de derde editie van het gratis te bezoeken Halve Zolen Festival plaats in het Breeveldpark in Drunen. Meer dan 50 acts en performances zijn verdeeld over vier podia en diverse speelplekken in het park, zodat er elk moment van de middag wat te beleven valt.

Na het afgelasten van twee voorgaande edities vanwege corona is het Artistiek team, bestaande uit Laura Hoek, Ada ganzenboom en Alfred v.d. Pas, erin geslaagd een diversiteit van professionals en amateurs uit de regio bijeen te brengen. Kom dus lekker met de hele familie rondstruinen, kijken, luisteren en genieten in de gangen van de Voorste Venne / Het Pieck en in het feeërieke Breeveldpark.

Mooie mix

Op de vier podia is een heerlijke mix van dans, muziek, theater en cultuur te beleven. Zo brengen basisschoolleerlingen het speciale Halve Zolenlied ten gehore en zijn er optredens van o.a. de Harmonie Drunen, de Rooien Bart Band, Progetto, Ms B en Gerrit van der Wende, de Bailickwick Band, Muiterij Kantje Boord, Kadance van Kunstencentrum Waalwijk, koor La Corbeille, The Academy Group van het Pieck en Dance Hiphop.

In het park worden bezoekers verrast met optredens van o.a. Theater Co met de speciale voorstelling Dag Koe, The New Harvest Singers, het Klarinetensemble van Het Pieck, QuartetQ, Fiedelino, zanger Dries van der Heijden, maar ook met vreemde snoeshanen zoals schoenpoetser Boyaci Hüseyin, magiër Tjikkoen d’Obika, of de Graaf en Gravin van D’Outelmont. Momenten van bezinning zijn er bij het project ‘Stap in de schoenen van een vluchteling’. Wat zou jij doen, als je hals over kop je huis moet verlaten?

Rooien Bart Band

Jong en oud

Spannende avonturen kunnen de kinderen meemaken met voorstellingen van o.a. de P.R.E.T.-conducteurs, Boekie buiten de bieb, Clown Eppo en Geit Geert of de vijf dwergschoenmakers. Ze kunnen ook meedoen aan een speurtocht over het festivalterrein, of – evenals hun ouders – aan vijf verschillende workshops die allen in het teken staan van het thema Schoen & Leder. In de gangen van de Voorste Venne / Het Pieck en in het park zijn exposities opgebouwd van de Heemkundekring over het proces van leerlooien, Hetty Hoefakker, Ron Beumer, Mirjam Slaats, Fotoclub Drunen, Vereniging Behoud Langstraatbruggen en Luuk Aarts.

Het festival wordt gehouden op zondagmiddag 26 juni van 12.00 tot 17.00 uur en de toegang is gratis. Geparkeerd kan worden op het terrein voor de Voorste Venne, Anton Pieckplein 71 in Drunen. Het Breeveldpark ligt op loopafstand. Alle informatie is te vinden op www.halvezolenfestival.nl

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen