Succesvolle eerste editie Landgoedfair “Het Witte Kasteel”

Foto: Landgoedfair Het Witte Kasteel

LOON OP ZAND – Zondag 19 juni 2022 vond op het sfeervolle landgoed “Het Witte Kasteel” de eerste editie van deze unieke Landgoedfair plaats. Deze lommerrijke historische locatie bracht mening bezoeker in een exclusieve, sfeervolle, Brabantse en Bourgondische stemming.

Prachtige plekjes

Iedereen kent het Loonse kasteel wel door zijn prachtige ligging aan een gracht in een bosrijke omgeving. Dat landgoed “Het Witte Kasteel” meer prachtige en unieke plekjes kent, dat wisten veel bezoekers niet. Van de historische binnenplaats tot de verdedigingswallen. De kruidentuin, de serre, de velden rondom het theehuisje en de boomgaard met unieke fruitsoorten overal konden mensen genieten van kramen, muziek en heerlijk eten.

Het weer

Het weer speelt altijd een belangrijke rol bij het wel of niet slagen van een evenement. Tijdens de opbouw van de fair was het meer dan 30 graden. Ondanks deze tropische temperaturen werkten de vrijwilligers van Stichting “Het Witte Kasteel” keihard door om ‘hun’ landgoed klaar te maken voor de landgoedfair. Tijdens het opbouwen hebben de standhouders vol goede moed een plensbui moeten trotseren. Gedurende de dag was het droog en was de temperatuur aangenaam. Precies aan het einde van de dag werden we getrakteerd op een klaterende regenbui.

Vertier voor jong en oud

Yvonne Vugts (van Yvonne’s Brocante, één van de organisatoren) wist de juiste mix te brengen met interessante kramen. Prachtige brocante met unieke kraamhouders, Brabants Duingoed met heerlijke streekproducten, unieke potterie, Indonesische hapjes en vele andere standhouders wisselden elkaar af. De allerkleinsten konden bij de schaapskudde luisteren naar een voorleesopa van Bibliotheek Midden Brabant. Bij het Wagenhuis en op het centrale veld kon genoten worden van heerlijke biertjes, Kasteelburgers en Lekker Loonse crêpes. Bij het theehuisje was het ‘op en top’ genieten van de Jukaladies, een bijzondere act van twee dames die zichzelf muzikaal begeleiden op de ukelele. De band Dutch Katz sloot de fair in stijl af met muziek uit de jaren ’50 en ’60.

Het kasteel in optima forma

Heel veel bezoekers, toeristen en belangstellenden hebben “Het Witte Kasteel weten te vinden. Tijdens deze dag hebben we dit unieke pareltje op een uitstekende wijze op de kaart weten te zetten. De sfeer, de locatie, de standhouders hebben bijgedragen aan een uniek evenement wat zeker een vervolg gaat krijgen in 2023.

Heel veel dank!

Op de eerste plaats willen we natuurlijk alle bezoekers bedanken. We hebben heel veel complimenten, tips en motiverende ideeën gehoord. Dank hiervoor. Tijdens Landgoedfair “Het Witte Kasteel” was er een unieke rol weggelegd voor de vrijwilligers van “Het Witte Kasteel”. Een gouden team onder leiding van Piet Broos die hun ‘Witte Kasteel’ op een unieke en manier gepresenteerd hebben. Zij mogen zich met trots de ‘nieuwe adel’ noemen van “Het Witte Kasteel”. Mede namens Gebiedscommissie Centrum “Loon op Zand” kunnen we concluderen dat er een nieuwe traditie is geboren.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen