Drunens Wandelfestival hoopt lopers voor Pink Ribbon terug te zien na twee coronajaren

Foto: Drunens Wandelfestival

DRUNEN – Komende zaterdag vindt de vijfde editie van het Drunens Wandelfestival plaats. De stichting Wandelen Tegen Kanker pakt na twee zware coronajaren weer uit met een groots festival op het terrein van FC Drunen en HV Avanti. Terwijl de laatste voorbereidingen in volle gang zijn, kijkt voorzitter Nicolette Slot-Roefs licht angstvallig naar de haperende teller met inschrijvingen. “We hopen dat de deze week nog vele honderden lopers zich aanmelden om voor het goede doel te lopen.”

Het Drunens Wandelfestival trekt jaarlijks duizenden wandelaars naar Drunen om te lopen voor het goede doel. De eerste drie jaren liepen de wandelaars bijna 80.000 euro bijeen voor Pink Ribbon. De laatste twee edities waren door coronabeperkingen compleet anders van opzet; Met een digitaal evenement en een editie met een beperkt aantal lopers én afstandsrestricties op de route.

‘Lopers nodig voor steun aan Pink Ribbon’

“De roze wandeltocht voor Pink Ribbon is al jaren een gezellig en herkenbaar evenement in Drunen en omstreken. De coronajaren waren zwaar voor evenementen. Ook wij als stichting Wandelen Tegen Kanker hebben dat gemerkt. Onze grootste angst is nu dat lopers denken dat het vanzelf weer goed komt met evenementen. Maar het lukt ons niet om Pink Ribbon te steunen zonder dat al die honderden lopers zich inschrijven. Het is immers hun inschrijfgeld dat 100% naar het goede doel gaat. Naast de opbrengst uit alle Pink Piggies natuurlijk”, zegt ze wijzend op de spaarvarkentjes die het hele jaar overal in Drunen terug te vinden zijn.

Prima wandelweer

De teller staat momenteel op een kleine 800 inschrijvingen. Een aantal dat andere jaren ruim zes weken voor het festival al bereikt werd. “Prachtig natuurlijk dat al zoveel honderden mensen zich weer gaan inzetten voor het goede doel. Maar we hopen toch minstens een veelvoud hiervan in de komende dagen erbij te krijgen”, bekent Slot. Qua weersverwachtingen ziet het er hoopvol uit. Het belooft met 20 graden prima wandelweer te worden.

Voor elk wat wils

Kloppend hart van het evenement vormt het festivalterrein aan de Torenstraat in Drunen. Daar kunnen lopers en bezoekers zich op verschillende manieren vermaken. Zo is er een podium met muziekoptredens, een springkussen. Ook zijn er marktkraampjes, informatiestands, horecabars, foodtrucs en ruime sta- en zitplaatsen. Hier zijn ook de start en finish van alle wandelroutes. Lopers kunnen kiezen uit tochten van 4, 8, 16 of 25 km.

Slot benadrukt de verschillende mogelijkheden: “Er is voor elk wat wils. Zo hebben we een bosroute, zandroute en dorpsroute van alle drie 8 kilometer. De kortste route is verder speciaal voor rolstoelers en is een compleet verharde route. Lopers starten tussen 8.00 en 14.00 uur op de verschillende routes. Voor de lange afstanden volg je als loper dus meerdere unieke wandellussen.”

Inschrijven

Inschrijven kost 10 euro en kan tot aan de start van het evenement via de website van het Drunens Wandelfestival: www.drunenswandelfestival.nl/inschrijven.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen