1 miljoen adressen toegang tot 1 Gbps van DELTA Fiber

Foto: Delta Fiber

ADVERTORIAL – DELTA Fiber heeft de 1 miljoenste aansluiting op zijn netwerk gepasseerd. Daarmee heeft 12 procent van de Nederlandse adressen toegang tot internetsnelheden van 1 Gbps of meer via DELTA Fiber. Het netwerk groeit met zo’n 6.000 glasvezelaansluitingen per week. De ambitie is om in 2025 zo’n 2 miljoen huishoudens en bedrijven te hebben aangesloten.

“Het is een fantastische mijlpaal dat we nu de 1 miljoen adressen voorbij zijn gegaan”, zegt CEO Marco Visser. “Ik ben enorm trots dat we als organisatie op deze manier onze ambitie waarmaken: 2 miljoen huishoudens en bedrijven voorzien van gigasnel internet. Elke dag werken zo’n 3.000 mensen aan het uitbreiden van ons glasvezelnetwerk. We geven daarmee miljoenen inwoners van Nederland toegang tot gigabitsnelheden en hoger via ons netwerk. Ik kijk er naar uit om met ons team dat aantal in de komende drie jaar te verdubbelen.”

2 miljoen aansluitingen in 2025

DELTA Fiber is actief in 220 van de 344 gemeenten verspreid over 11 provincies. In totaal ligt er zo’n 90.000 kilometer kabel van DELTA Fiber in de grond. Ofwel meer dan twee keer de omtrek van de aarde. Eind vorig jaar is DELTA Fiber als eerste in Nederland gestart met het breed uitrollen van de nieuwste generatie glasvezel, ook wel XGS-PON genoemd. Daarover zijn zeer hoge internetsnelheden mogelijk tot maar liefst 10 Gbps.

Sterke groei in bekendheid

Deze nieuwste generatie glasvezel staat ook centraal in DELTA’s nieuwste landelijke tv- en radiocampagne die deze week is gestart. Deze campagne wordt versterkt met een regionale aanpak. Sinds januari 2021 is de geholpen merkbekendheid onder consumenten in de gebieden waar DELTA glasvezel biedt, verdubbeld tot 61 procent. In de thuisprovincie Zeeland kent 93 procent het merk.

Verdere opmars in Midden-Brabant

Recente lokale campagnes in onder andere Sprang-Capelle, Loon op Zand, De Moer, Bladel, Udenhout, Berkel-Enschot, Oisterwijk en Cranendonck waren succesvol. Hier gaat de aanleg van het glasvezelnetwerk door. Inwoners kunnen zich nog steeds aanmelden. Ook in onder meer Altena, Goirle, Geertruidenberg, Kaatsheuvel en Waalwijk komt DELTA Fiber eraan. Daar kunnen inwoners zich nu of binnenkort aanmelden voor een glasvezelaansluiting.

Vooruitblik op de aanleg in Kaatsheuvel

In Kaatsheuvel staat DELTA Fiber met een kraam op de braderie op zondag 22 mei. Op 1 juni is er een extra informatieavond in De Gildenbond. Op beide data wordt alvast vooruitgekeken naar de mogelijke aanleg. Als minimaal 20% van de inwoners zich op 8 juni 2022 heeft aangemeld, wordt ook hier het supersnelle en toekomstbestendige XGS-PON glasvezelnetwerk aangelegd. Meer informatie is te vinden op: gavoorglasvezel.nl.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen