Twintig weken lang gratis groente en fruit op school

Foto: PxHere

Alle basisscholen en scholen voor speciaal basis- en voortgezet onderwijs kunnen zich tot en met 22 mei inschrijven voor het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma voor het komende schooljaar. Daarmee kunnen ze 20 weken lang gratis drie porties groente en fruit krijgen voor alle leerlingen.

De inschrijfperiode is vervroegd ten opzicht van eerdere jaren en daardoor kunnen de groente- en fruitleveringen direct na de zomervakantie beginnen. De door de Europese Unie betaalde leveringen lopen van 5 september tot en met 10 februari volgend jaar.  Een school meldt zich aan met het daadwerkelijke aantal ingeschreven leerlingen. Er kunnen ongeveer 3000 Nederlandse scholen meedoen. Als het aantal aanmeldingen hoger is dan de maximale capaciteit, vindt er een onafhankelijke loting plaats.

Leren over voedsel

Scholen die meedoen hebben inspanningsverplichting om kinderen te leren over groente en fruit. Een voorwaarde voor deelname aan het programma is het geven van de EU-Schoolfruit startles en tenminste één korte lesactiviteit die ingezet kan worden tijdens het eetmoment. De lessen van EU-Schoolfruit sluiten naadloos aan op het programma Smaaklessen, waarin het beleven van voedsel centraal staat.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen