Havenmeesterpaar gezocht voor pittoreske jachthaven aan de Maas

Foto: WSV De Bergse Maas

WAALWIJK – WSV de Bergse Maas is voor de periode van begin juli tot begin oktober op zoek naar een havenmeester-stel voor haar mooie en gemoedelijke jachthaven aan de Bergsche Maas in Waalwijk. Die haven ligt naast een prachtig natuurgebied (met bevers, ooievaars en lepelaars) en is door de vereniging al sinds 1948 in gebruik. De jachthaven biedt ligplaats aan circa 55 zeil- en motorboten en is een oase van rust.

De havenmeester (m/v) leidt de havenactiviteiten gedurende het zomerseizoen in goede banen en woont, samen met partner , in een nostalgische salonwagen. Het seizoen is daarbij opgesplitst in twee maal 3 maanden. Voor de tweede helft van dit zomerseizoen (en eventueel komende jaren) is de vereniging op zoek naar kandidaten die in onze haven gastheer/gastvrouw willen zijn.

De jachthaven die ligt in de uiterwaarden van de Bergsche Maas wordt in de herfst volledig ontmanteld en in het voorjaar weer helemaal opgebouwd. Dit gaat dan om de drijvende steigers maar ook de woning van de havenmeester en de sanitairwagen. Deze activiteiten worden, samen met het jaarlijkse onderhoud, door de leden zelf uitgevoerd, hetgeen voor een groot gevoel van clubgeest zorgt. Kleinschaligheid is daarbij het sleutelwoord.

Heb je interesse en wil je er meer van weten, neem dan contact op met onze secretaris ([email protected]) of kom een keer langs op de haven nabij het Drongelens Afwateringskanaal bij de Bovenlandsche Sluis op de Zomerdijk in Waalwijk. Er is altijd iemand aanwezig die extra informatie kan geven. Weet je welkom. De koffie staat klaar!

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen