Kom naar de Energie- en Klimaatsafari op zondag 15 mei

Foto: Google Streetview

Hoe groot is een windmolen nou echt? Hoeveel zonnepanelen kunnen er op een afvalberg? Hoe maak je energie uit rioolslib? En hoeveel ruimte is er op een energiepark voor natuur en biodiversiteit? Ontdek het tijdens de speciale Energie– en Klimaatsafari op zondag 15 mei 2022 op het terrein van Attero.

Een duurzaam en klimaatbestendig Brabant. Dat willen we allemaal. Maar hoe kan dit hand in hand gaan met onze vertrouwde omgeving, ons mooie Brabantse landschap? Op zondag 15 mei tussen 10 en 16 uur nemen we jong en oud mee op Energie- en Klimaatsafari! Kom zo groen mogelijk, de safari is een fietsactiviteit!

Programma Energie- en Klimaatsafari

Er is van alles te beleven tijdens de Energie- en Klimaatsafari. Tussen 10 en 16 uur verwelkomen we jullie graag op de terreinen van Attero, hier kan je zien hoe het toekomstig energielandschap met behoud van biodiversiteit er uit ziet. Neem een kijkje in een windturbine, ga mee op bustour, bezoek de safarimarkt, kinderen kunnen op energieworkshop, ga een groene challenge aan, maak kans op een blowerdoortest en werp een blik achter de schermen van het waterzuiveringsstation. Meer weten over de activiteiten tijdens de Energie- en Klimaatsafari? Kijk op de website van Regio Hart van Brabant en meld je alvast aan. Alle activiteiten zijn gratis.

Regio Hart van Brabant

De Energie- en Klimaatsafari is een initiatief van regio Hart van Brabant en haar partners Attero, BMF, Waterschap de Dommel, provincie Noord-Brabant, Ontdekstation013, gemeente Tilburg en Spinderwind. In regio Hart van Brabant werken we samen aan een Regionale Energie- en Klimaatstrategie (REKS). De REKS brengt in kaart hoe en waar we energie kunnen besparen en duurzaam opwekken, welke mogelijkheden er zijn voor het duurzaam verwarmen van onze huizen en hoe we onze omgeving kunnen aanpassen aan het veranderende klimaat.

Meer weten? Kijk op www.regio-hartvanbrabant.nl/REKS en kom langs bij onze stand op 15 mei!

Praktisch

  • Wanneer: zondag 15 mei van 10.00 tot 16.00 uur
  • Waar: Vloeiveldweg 9, Tilburg, kom bij voorkeur op de fiets
  • Deelname is gratis, wel graag even vooraf aanmelden via de website.
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen