Bied een kwetsbaar kind wat Brabantse gastvrijheid

Foto: pxhere.com

Elk jaar komen er honderden kinderen uit verschillende Europese landen op vakantie bij Nederlandse gezinnen via Europa Kinderhulp. Zo’n vijftig van deze kinderen verblijven bij Brabantse vakantiegezinnen. Voor deze zomer zoeken wij nog nieuwe vakantiegezinnen in Noord-Brabant voor kinderen uit Duitsland, Frankrijk en Nederland.

Tijd en aandacht

De kinderen komen uit gezinnen met sociale en/of financiële problemen, zij kunnen het goed gebruiken om even onbezorgd kind te kunnen zijn. Tijdens de vakantie gaat het dan ook niet om dure uitjes, maar om tijd en aandacht. Lekker een stuk fietsen, samen knutselen of een middagje zwemmen; het zijn de kleine dingen die het doen. Veel gezinnen nodigen jaren achtereen hetzelfde vakantiekind uit, waardoor er een hechte band opgebouwd kan worden.

Extra vakantiegezinnen gezocht

Door corona konden de reizen de afgelopen jaren niet allemaal doorgaan. Daarom zijn er helaas wat vakantiegezinnen gestopt. Voor dit jaar zijn de perspectieven gunstig en zijn wij op zoek naar nieuwe vakantieouders in Noord-Brabant! Lijkt het jou leuk om deze zomer een kwetsbaar kind een onbezorgde zomer te geven? Kijk dan op www.europakinderhulp.nl voor meer informatie.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen