Presentatie Brabants Orgelrijkdom 2022 in Waspik

Foto: Brabant Orgel

WASPIK – Op zaterdag 7 mei zal de Brabantse Orgelfederatie haar een maal per jaar verschijnend magazine ‘Brabants Orgelrijkdom′ dit keer in Waspik bij het fraaie De Crane-orgel uit 1767 presenteren.

Het is een full color, 64 pagina’s dik magazine over het wel en wee van Noord-Brabantse orgels, organisten, orgelmuziek en componisten. Na de corona-tijd worden in het magazine eindelijk weer concerten aangekondigd waarbij orgels een hoofd- of belangrijke begeleidingsrol spelen. Kortom, het is tijd om er weer op uit te gaan en te genieten van de Brabantse orgelpracht.

Vanaf 10.00 uur is iedere belangstellende welkom in het kerkelijk centrum De Schakel, Dorpsplein 1a, achterzijde kerk, voor een kopje koffie of thee. Om 10.30 uur begint het programma in het kerkgebouw van de Hervormde Gemeente waarbij orgelrestaurateur Hans van Rossum een korte toelichting op de restauratie van 2014 zal geven. Daarna wordt het prachtige monumentale instrument kort bespeeld door de organisten Maarten van Kapel en Ad van Sleuwen. In de pauze wordt het eerste exemplaar van het magazine door de voorzitter van de BOF, mr. Ruud Severijns, officieel uitgereikt aan de heer H. J. van Kapel, predikant in Waspik en Buurmalsen.

Iedereen is welkom en na afloop kan iedereen gratis exemplaren van het magazine ‘Brabants Orgelrijkdom 2022’ meenemen.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen