2000 BSO kinderen Mikz kinderopvang maken ‘Doosjes vol geluk’ voor Oekraïense vluchtelingen

Geluk vermenigvuldigd door het te delen, ‘Doosje vol geluk’ is een project waarbij geluk doorgeven centraal staat en nu in het bijzonder voor vluchtelingen uit Oekraïne.

Manager Hadewych Peters is direct enthousiast wanneer zij benaderd wordt door Juliette de Wette van ‘Back for good’. Een organisatie gericht op het maken van social impact en accenten legt op duurzaamheid. Met het project ‘Doosje vol geluk’ bezorgen we een lichtpuntje in donkere tijden. Hadewych Peters; “Wij zijn een maatschappelijke opvang, samenwerking heeft Mikz hoog in het vaandel staan. Met 10 pedagogisch coaches in huis ondersteunen we onze collegae op de groepen. Juist ook om met uitzonderlijke situaties als deze kinderen te helpen met alle vragen die ze hebben.”

Doosje vol geluk

Maar liefst 2000 BSO kinderen van Mikz kinderopvang gaan kleine creatieve kunstwerkjes maken om de doosjes te vullen. Doosje vol geluk is een project dat gericht is op speciale aandacht voor de ander. De ander die wel een steuntje in de rug kan gebruiken. Uiteindelijk willen we onze kinderen leren hoe een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij. Kinderen volgen het nieuws, niet enkel op het jeugdjournaal, maar ook door alle social media platformen. Kinderen hebben vragen en leven mee. De volgende stap is dat kinderen actief bij willen dragen. Dat is wat we met dit project aan willen moedigen. Juist die positieve bijdrage en betrokkenheid stimuleren en faciliteren.

Alles voor een betere wereld

Er zijn zoveel mooie organisaties in Nederland die zich inzetten op verschillende vlakken om bij te dragen aan een betere wereld van morgen. In samenwerking met Vluchtelingenwerk zijn we in contact gekomen met Stichting de Springplank. Jenny van der Burgt, onze contactpersoon bij de Springplank, was blij verrast om 2000 doosjes in ontvangst te mogen nemen. “Geweldig om vluchtelingen die bij ons op verschillende locaties op worden gevangen te mogen verblijden. Even iets positiefs. Een klein cadeautje om deze kinderen een warm welkom te heten.” Jenny geeft aan dat het hartverwarmend is dat dit soort initiatieven tot stand komen. Het is geweldig dat juist kinderen hierin participeren. Deze betrokkenheid neemt kinderen mee om te leren hoe we allemaal op onze eigen manier bij kunnen dragen aan een betere wereld.

Kinderen voor kinderen

Marloes Verdonschot, coördinator van het project binnen Mikz kinderopvang, benadrukt het belang van een dergelijke samenwerking. In gesprek blijven met kinderen is belangrijk, wat gaat er in het hoofdje van een kind om. Creatieve activiteiten dragen bij aan de zelfstandigheid van kinderen. Zo leren ze op creatieve wijze problemen op te lossen.

Hetgeen dat in Oekraïne gebeurt zet ook kinderen aan het denken. Ieder kind op zijn eigen manier. Kinderen zelf na laten denken over wat zij kunnen betekenen. Wat ze kunnen maken voor een ander. Hoe ze een kind uit Oekraïne een hart onder de riem kunnen steken is hierbij een belangrijk onderdeel. Kinderen kunnen heel bewust voor een ander wat betekenen. Een mooi stukje burgerschapsvorming. Alle bovengenoemde samenwerkende partijen zijn trots op alle 2000 kinderen die hieraan bij hebben gedragen.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen