Bouwen in Loon op Zand

Jan Brekelmans
Foto: VOOR LOON

In het verkiezingsprogramma van ‘VOOR LOON’ kunt u lezen “In Loon op Zand is het goed wonen!” Dat willen wij naar de toekomst ook zo houden. Het is dan ook erg belangrijk dat we nieuwe woningen blijven bouwen. Voor onze eigen inwoners die graag in Loon op Zand blijven wonen of voor mensen die er graag willen wonen. In het dorp Loon op Zand was er na het afronden van de wijk ‘Molenwijck’ weinig nieuwbouw voor woningen.

Gelukkig zijn er nieuwe initiatieven:

Van Lierpark:
De voormalige bedrijfslocatie aan het ‘Van Lier-terrein’ is een uitgelezen locatie voor nieuwe ontwikkeling. In het plan worden 92 woningen van verschillende categorieën gerealiseerd, waaronder ook sociale huur, middensegment en gelijkvloerse woningen (zowel patio’s als appartementen). Ook verrijzen er tweekappers, rijtjeswoningen en vrijstaande woningen.

Salmrijck:
Het ontwikkelen van een complex huurwoningen aan de Van Rijckevorselstraat, Van Salm Salmstraat en Willibrordusstraat te Loon op Zand. Het plan bestaat uit het slopen van 26 woningen, een herinrichting van de openbare ruimte en het bouwen van 50 nieuwe woningen: 31 appartementen en 19 grondgebonden woningen, per saldo een toevoeging van 24 woningen in de sociale sector.

Daarnaast kan het voormalige van Roosmalengebied ook zorgen voor nieuwe woningbouw.

VOOR LOON vindt wel dat het aanbod van woningen (huur en koop) divers moet zijn. Daarbij moet extra aandacht gegeven worden aan betaalbare woningen en starters. Het heeft onze volle aandacht om ook in de toekomst te kunnen zeggen “In Loon op Zand is het goed wonen!”

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen