StemWijzer raadsverkiezingen vanaf vandaag online

Foto: Gemeente

De StemWijzer voor de gemeenteraadsverkiezingen is vanaf vandaag te raadplegen. Met de online stemhulp van voorlichtingscentrum ProDemos kunnen kiezers in onder andere Loon op Zand via verschillende stellingen inzicht krijgen in welke politieke partij het beste bij hen past.

In totaal komen er vandaag 41 gemeentelijke StemWijzers online. Vier jaar geleden trokken 44 gemeentelijke stemhulpen in totaal ruim een miljoen kiezers. Volgens ProDemos is gebrek aan kennis over gemeentelijke onderwerpen, partijen en standpunten voor veel mensen een reden om niet te gaan stemmen. De StemWijzer geeft inzicht geeft in welke onderwerpen er spelen bij de verkiezingen en hoe de politieke partijen hierover denken.

Meer mogelijkheden

Ook de online stemhulpen van Kieskompas en MijnStem zijn dit jaar weer te gebruiken bij het maken van een keuze. Een woordvoerder van Kieskompas laat weten dat de gemeentelijke kieskompassen naar verwachting op 17 februari gepubliceerd worden. De 250 stemhulpen van MijnStem gaan gefaseerd live en staan vanaf 25 februari compleet online. Aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart doen 334 van de 345 gemeenten mee. In elf gemeenten wordt dus nu niet gestemd. In acht daarvan zijn vanwege herindelingen in de afgelopen jaren al raadsverkiezingen geweest en in drie gemeenten volgt de stembusgang vanwege een fusie op een later moment.


  • Begin de dag met de nieuwsbrief van Loonopzand.nieuws.nl. KLIK HIER en meld je aan!
  • Elke morgen verzenden wij 1.600 nieuwsbrieven.
  • Elke dag worden er gemiddeld 7.000 artikelen gelezen.
  • Volg Loonopzand.nieuws.nl ook op Facebook
  • Adverteren op Loonopzand.nieuws.nl? KLIK HIER voor meer info!
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen