Tweede keer predicaat Excellente School voor De Overlaat in Waalwijk!

Foto: SG de Overlaat

WAALWIJK – Scholengemeenschap de Overlaat in Waalwijk kreeg deze week voor de tweede keer het predicaat Excellente School overhandigd. Slechts 10 scholen in Nederland wisten een verlenging te realiseren.

Hun excellentieprofiel draait voornamelijk om het betekenisvol leren en een veilige leeromgeving bieden, waardoor elke leerling zich goed kan ontwikkelen. De Overlaat heeft met dit excellentieprofiel een helder en relevant profiel, dat van toegevoegde waarde is voor leerlingen in de regio.

Betekenisvol leren

Om betekenisvol leren mogelijk te maken heeft de Overlaat de Vrienden van de Overlaat opgezet. In dit netwerk zitten meer dan zeventig bedrijven waar leerlingen stages lopen en van waaruit gastlessen worden gegeven. De combinatie van theorie gekoppeld aan het levensecht buitenschools leren maakt dat de school, zoals een ouder het formuleerde: toekomstbestendig onderwijs geeft. Middels een videoverbinding kon de jury meekijken hoe een dergelijk stagetraject eruitziet en spreken met de begeleiding van het bedrijf.

Eruit halen wat erin zit

De Overlaat heeft het predicaat, geldig tot en met schooljaar 2024/2025, voor de tweede keer gekregen voor al hun afdelingen vmbo en mavo. Een school krijgt niet zomaar deze excellente onderscheiding. Een van de citaten van de jury uit het rapport: “De school weet goed kansen te zien en te benutten. Opstroom wordt toegejuicht en gerealiseerd, wat goed is voor de kansengelijkheid. De school heeft een hoger slagingspercentage en hogere opstroom dan het landelijk gemiddelde. Daarnaast wordt examinering op hoger niveau aangeboden en zijn er leerlingen die hier zelfs voor meerdere vakken aan meedoen. In combinatie met het aantal leerlingen dat opstroomt is dit een knappe prestatie.”

“Wij zijn wederom supertrots op dit mooie resultaat.” zegt directeur bovenbouw Susan Timmermans. “Eruit halen wat erin zit door veilig en levensecht te leren. Bij ons op school kan je zijn wie je bent, en worden wat je wilt!”


  • Begin de dag met de nieuwsbrief van Waalwijk.nieuws.nl. KLIK HIER en meld je aan!
  • Elke morgen verzenden wij 4.400 nieuwsbrieven.
  • Elke dag worden er gemiddeld 30.000 artikelen gelezen.
  • Volg Waalwijk.nieuws.nl ook op Facebook, Twitter en Instagram.
  • Adverteren op Waalwijk.nieuws.nl? KLIK HIER voor meer info!
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen