Project aanlichting Sint Janskerk kan worden opgestart

Het inmiddels bekende ‘zwarte gat’ met momenteel 1 nog werkende oude spot
Foto: Wim Aussems

KAATSHEUVEL – De Centrumondernemers zorgen jaarlijks voor mooie sfeerverlichting op het Anton Pieckplein en in de winkelstraten. Ter hoogte van de Sint Janskerk is dat echter niet mogelijk, zonder de kerk zelf aan te lichten. Resultaat: een ‘zwart gat’ in het straatbeeld in de donkere uren.

Verschillende medefinanciers werden snel gevonden voor de aanschaf van 8 LED-spots om de kerk aan te lichten. Het totaal benodigde bedrag was eind oktober echter nog niet beschikbaar. Daarom werd begin november deze Crowdfunding-actie gestart om de nog ontbrekende € 1.500,- in te zamelen om naast de andere sfeerverlichting ook onze mooie monumentale Sint Janskerk aan te lichten.

Afgelopen week namen een aantal ondernemers en betrokken inwoners contact met mij op en zegden behoorlijke bedragen toe om dit Kaatsheuvelse goede doel nog professioneler uit te kunnen voeren. Een onverwachts hoog bedrag van maar liefst € 2.520,50 werd overgemaakt op onderstaande bankrekening. Dit brengt het totaal op € 3.705,50! Dit dankzij zowel de grote bedragen vanuit het Kaatsheuvelse bedrijfsleven en enkele inwoners als de vele mooie donaties van onze betrokken inwoners. Bedankt hoor!

Professioneler aanlichting wordt nu mogelijk

Met dit bedrag is er budget om de verlichtingsinstallatie uit te breiden met een professioneel systeem om de LED-lampen te dimmen. Met de eerder beoogde installatie kan de lichtintensiteit eenmalig per spot ingesteld worden met een handmatig bediende dimmer in een lasdoosje op bijna 4 meter hoogte. Dit is erg tijdrovend, waardoor praktisch gezien eigenlijk alleen een vaste lichtinstelling mogelijk is. We verwachten een technische oplossing te vinden om het systeem eenvoudiger te kunnen dimmen. Wellicht wordt het zelfs haalbaar om het systeem te kunnen voorzien van dimprogramma’s, zodat optimale aanlichting en energiebesparing te combineren zijn. De mogelijkheden en kosten worden momenteel onderzocht.

Mocht jij Centrum Kaatsheuvel een extra lichtje gunnen…aarzel dan niet en steun dit project voor eigen dorp. Alle bijdragen worden ingezet voor de aanlichting van de kerk en de eventuele meeropbrengst voor het onderhoud van de sfeerverlichting in het centrum.

Maak jouw bijdrage over op: NL57 RABO 0168 4868 65 T.n.v. Stichting Ondernemend Loon op Zand o.v.v. Crowdfunding verlichting kerk.
Voor wie vragen heeft of goede suggesties: [email protected] . Mobiel: 06-55555848

Tekst: Centrummanager Wim Aussems

Ook de sfeerverlichting op het Anton Pieckplein wordt door de ondernemers verzorgt

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen