Inwoners Regio De Langstraat steunen lokaal verenigingsleven massaal

Foto: Rabobank de Langstraat

WAALWIJK – De afgelopen weken hebben ruim 6.000 inwoners uit de regio De Langstraat via Rabo ClubSupport gestemd op hun favoriete clubs en verenigingen. In totaal waren er 364 doelen en projecten waaruit men kon kiezen. Al deze clubs en verenigingen kunnen rekenen op een ondersteuning.

Na het tellen van alle stemmen bleek Stichting Hospicezorg Waalwijk als grote winnaar uit de bus te komen. Zij ontvangen 3.240 euro vanuit Rabo ClubSupport voor het realiseren van hun doel ‘nieuwe verlichting voor de gastenkamer’. Maar er waren veel meer winnaars. Zo ontving Zonnebloem Loon op Zand/De Moer een bijdrage waarmee zij verder kunnen met het organiseren van ‘dagjes uit met de rolstoelbus’ en kan Dagbesteding Samen Top hun nieuwsredactie gaan professionaliseren. Het totale overzicht is te bekijken op Rabobank.nl/Clubsupport.

Actief verenigingslid zorgt voor betrokken buurt

“Het is fantastisch om te zien hoeveel leden gestemd hebben,” vertelt Dick van Rhee, Directeur coöperatieve Rabobank van Rabobank De Langstraat. “Daaruit spreekt een enorme betrokkenheid. En terecht. Het verenigingsleven vervult een belangrijke sociale en maatschappelijke rol in onze regio. Het is een plek waar iedereen welkom is, je van elkaar kan leren, je kan ontwikkelen en jezelf kan zijn. We vinden het belangrijk dat iedereen die dat wil kan deelnemen. Dankzij Rabo ClubSupport versterken we het verenigingsleven zodat ze die rol kunnen blijven vervullen.”

Rabo ClubSupport

Via Rabo ClubSupport konden clubs en verenigingen zich aanmelden voor ondersteuning op het gebied van kennis, netwerk en financiën. Dit jaar hebben meer dan 30.000 clubs zich landelijk opgegeven, dat zijn er meer dan in 2020. In de regio De Langstraat hebben 364 verenigingen zich aangemeld. Tot en met 25 oktober konden leden van de Rabobank via de Rabo Bankieren App stemmen op hun favoriete club of vereniging. Vorige week zijn de resultaten bekendgemaakt en werden alle verenigingen verrast met een persoonlijke mail met de uitslag.

Meer informatie vind je op Rabobank.nl/clubsupport

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen