Asieldier Mara zoekt nieuwe baas

Mara
Mara
Foto: Dierenasiel Waalwijk

WAALWIJK – Mara is een uiterst elegant teefje met lange poten die heel hard kunnen rennen. Ze is dan ook een windhond, gefokt om over lange afstanden een prooi te kunnen inhalen. Maar behalve dat zijn windhonden over het algemeen ook heel zachtaardige, lieve dieren. Dat is Mara ook.

Haar uiterlijk is niet helemaal perfect: haar snuit staat een beetje scheef. Maar net als bij menselijke schoonheden is zo’n klein foutje juist best aantrekkelijk. Misschien is die snuit overigens wel de reden dat ze niet meer welkom was bij haar eigenaar. Ze is in augustus gevonden in de Gorssenweiden in Elshout, volkomen in paniek. Het kostte de asielbeheerster uren, voordat ze zo dichtbij kon komen dat Mara aangelijnd kon worden. Toch leek ze niet echt schuw en ook de auto vond ze dusdanig interessant dat ze bijna zelf instapte, maar op het laatste moment liep ze toch weer weg.

Waarschijnlijk is ze aan mensen gewend en hoewel ze denkelijk niet in een mensenwoning maar in een kennel of schuur is opgegroeid, zal ze vast een lief gezelschapsdier zijn. Er moet haar wel veel aangeleerd worden. Aan de lijn lopen kan ze inmiddels goed en ook luistert ze al naar enkele commando’s, maar er is nog een gedegen opvoeding nodig om Mara een fijne huishond te laten worden. Naar schatting is ze nu ruim een jaar.

Heeft u interesse in Mara, kom dan na telefonische afspraak eens met haar kennismaken in Dierenasiel Waalwijk, Prof. Van’t Hoffweg 7. Het asiel is elke ochtend bereikbaar: 0416333964.

Mara krijgt van Honden Opleidings Centrum Both in Sprang-Capelle tweemaal een individuele gedragsbegeleiding cadeau. Uitlaatservice Stap In van Diana Treffers in Kaatsheuvel heeft voor de nieuwe eigenaar tien gratis uitlaatbeurten in petto. Voorwaarde is wel dat baas en hond in de regio wonen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen