40-jarig jubileum OBS de Touwladder

KAATSHEUVEL – Op OBS de Touwladder hebben de leerlingen en hun ouders kunnen genieten van een feestelijke week in het teken van wetenschap en techniek.

Op maandag trapten wij de week af met een heuse raketlancering op het schoolplein. Alle leerlingen waren onder de indruk. “Professor Plaksnor” maakte er een feestelijke gebeurtenis van. Later die maandag bezochten de leerlingen de wetenschapsshow van Mad Science. De professor nam de kinderen mee in de wondere wereld van wetenschap en techniek. Zo keken zij met open mond toe hoe de professor een toren bekertjes omver blies met behulp van luchtdruk. Ook kon hij rook opzuigen met een emmer en deze in ringen afschieten om te laten zien hoe een tornado tot stand komt. Het meest spectaculair was toch wel het feit dat hij de handen van juf Ellen veilig in brand kon zetten met behulp van een mengsel van afwasmiddel, water en gas.

Op de dinsdag- en donderdagmiddag gingen de leerlingen aan de slag met technische uitdagingen van “Let’s play”. De Overlaat zorgde voor materialen en lesbrieven die de leerlingen uitdaagden om op een onderzoekende wijze met techniek aan de slag te gaan. De allerkleinsten maakten een masker die zij vervolgens met augmented reality tot leven brachten op hun eigen gezicht. Zo veranderden zij in allerlei dieren. De groepen 3 en 4 maakten raketten die met behulp van luchtdruk gelanceerd konden worden. Groep 5 en 6 gingen aan de slag met het maken van een zo hoog mogelijke toren van bamboestokken. De toren van de winnaars stak zowaar door het dakraam van de aula heen. In groep 7 ontwierpen de leerlingen met behulp van een green screen filmpjes. En groep 8 ging aan de slag met het programmeren van robotarmen en Eve3 “wagentjes” die over een plattegrond moesten manoeuvreren en onderweg specifieke opdrachten moesten uitvoeren.

Tijdens de sponsorloop op woensdag zetten alle leerlingen hun beste beentje voor om geld in te zamelen voor het Techlab. Want samenwerken met de Overlaat is fijn maar als wetenschapsschool willen wij graag beschikken over een eigen Techlab zodat we nog meer intensief kunnen werken aan de ontwikkeling van onze leerlingen op het gebied van onderzoekend leren en het ontwikkelen van vaardigheden en executieve functies.

En wie jarig is trakteert. De ouderraad zorgde voor mooie nieuwe school-shirts die we meteen tijdens de sponsorloop konden aandoen. Ook kregen alle leerlingen een eigen bidon. Dankjewel lieve ouders! En op donderdag konden wij allemaal genieten van frietjes en knakworsten tijdens de feestelijke lunch.

De afsluiting van deze feestelijke week was op het schoolplein. Onze leerlingen hadden daar diverse standjes ingericht om hun techniekproject aan hun medeleerlingen en de aanwezige ouders te presenteren. Kortom een geslaagde week waar we nog lang met plezier op terug zullen kijken.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden