Help je kind op weg met de levensrente hypotheek

Foto: BreAss

Voor steeds meer starters is het in deze periode lastig om een huis te kopen. Door de huidige lage rente kiezen veel mensen ervoor hun hypotheek over te sluiten en een volgende stap op de huizenmarkt te maken. Mooi voor starters zou je zeggen. Er komen tenslotte huizen vrij. ‘Helaas’, zegt Johannie Brenders, financieel adviseur en scheidingsbemiddelaar bij BreAss.

‘Niet alleen de rente is laag. De huizenprijzen zijn hoger dan een paar jaar geleden. Uit onderzoek van Makelaarsland blijft dat het aantal woningbezichtigingen het afgelopen jaar meer dan verdubbeld is. Waar je vorig jaar gemiddeld vijf concurrenten had bij een bezichtiging, zijn dit er nu elf.’ Hoe ga jij dan toch je droomhuis kopen in deze markt?

De levensrente hypotheek kan uitkomst bieden

Heeft u een AOW gerechtigde leeftijd en wilt u uw kinderen graag helpen met een vliegende start? Bezit u een eigen woning en is de waarde van uw woning huis hoger dan uw hypotheek? Dan heeft u overwaarde. U bezit dan een flink vermogen, maar dit geld zit als het ware ‘vast’ in uw huis. Met dit geld kunt u uw kinderen financieel helpen. Met de Levensrente hypotheek kunt u de overwaarde opnemen tot 50% van de waarde van uw woning. Op die manier haalt u het geld uit de stenen van uw woning om de dingen te doen die voor u waardevol zijn. U kunt op deze manier onder bepaalde voorwaarden een maximale schenking doen van €100.000,- belastingvrij.

Met de levensrente hypotheek heeft u de zekerheid van vaste en betaalbare maandlasten en kunt u onbezorgd uw overwaarde verzilveren zonder dat de bank dit opeist.

Johannie: ‘Ik ben erg enthousiast over deze nieuwe hypotheek vorm. Hij biedt mensen met een eigen woning de mogelijkheid ‘geld uit de stenen te halen’. Naast de mogelijkheid om uw kind(eren) een vliegende start te geven op de huizenmarkt kunt u bijvoorbeeld ook uw woning verbouwen, een levensloopbestendige woning kopen of genieten met de vrijheid van een camper. De levensrentehypotheek is enkel bedoeld voor mensen met een AOW gerechtigde leeftijd. Jan en Marleen van Keulen konden zo hun dochter Anouk en schoonzoon Max een duwtje in de rug geven.

Anouk en Max bleven na hun studie in Utrecht wonen en werken. Inmiddels woonden ze zo’n 8 jaar in een huurappartement met dochter Lotte van 2 jaar. Het jonge gezin wilde graag een woning kopen met drie slaapkamers en een tuin waar de kleine Lotte heerlijk kan spelen. In Vianen vonden ze een topwoning. Deze viel helaas net buiten hun budget. De ouders van Anouk wonen hun hele leven in Waalwijk en hebben hun hypotheek afgelost. Ze kwamen bij BreAss terecht voor hypotheekadvies.

Vader Jan vertelde: ‘We zagen dat het lastig was voor Max en Anouk om een huis te kopen. Dankzij de levensrente hypotheek hebben we ze een vliegende start kunnen geven. Met hulp van Johannie hebben we onze hypotheek overgesloten en een schenking kunnen doen van €80.000. Genoeg om onze dochter, schoonzoon en kleindochter een duwtje in de rug te geven het droomhuis in Vianen te realiseren. In februari hebben ze de sleutel gekregen. Ze konden er eigenlijk zo in. En, vertelt Jan trots, ons tweede kleinkind is inmiddels op komst. Vianen is net weer een stukje dichterbij dan Utrecht. Dus wij genieten volop mee van het geluk van onze dochter.’

Wilt u meer weten of persoonlijk advies? Neem gerust contact op met BreAss via 0162 – 317 660. Kijk voor de openingstijden op de website www.breass.nl
Wilt u weten of de levensloop hypotheek iets voor u is? Lees dan verder op de site van BreAss.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen