Het perfecte plaatje

Schoolbreed zijn alle leerlingen van onlangs enthousiast bezig geweest met het thema moderne fotografie. Op Jenaplanschool De Vlinderboom is thematisch onderwijs gedurende de hele lesdag verweven met o.a. spelling en taal, lezen, rekenen, techniek en wereldoriëntatie.

Wat komt er allemaal kijken bij moderne fotografie? Uiteraard gingen leerlingen aan de slag met hun eigen onderzoeksvraag. Zo vroegen Jinte en India (van bovenbouwgroep de Dagpauwogen) zich af hoe je foto’s bewerkt en vinden mensen deze mooier of juist niet? Ze gingen op onderzoek uit en kwamen tot verrassende resultaten.

Niet alleen op school maar ook thuis werden opdrachten uitgevoerd. Zo hebben leerlingen themafoto’s gemaakt over o.a. natuur, hobby, dieren, gezin en eten. Wat is daarbij belangrijk, waar moet je op letten en hoe doe je dat? De beste foto’s worden binnenkort door een deskundige (ouder-) jury uitgekozen.

Corona-maatregelen verhinderen nog steeds dat ouders in de school zelf thema-presentaties kunnen bijwonen. Maar deze keer konden ze door o.a. filmpjes toch meegenieten van resultaten en vorderingen.

Inmiddels is iedere groep weer gestart met een eigen thema, dit varieert van De boerderij (Vuurvlinders), Tweede Wereldoorlog (Dagpauwogen) tot Groei en Bloei in de Lente (Oranjetipjes en Hooibeestjes). Amelie vertelt enthousiast over hun experiment met witte tulpen in vaasjes met divers gekleurd water, en wijst op een lichtblauw verkleurde tulp……Kortom, leren vanuit verwondering!

Door: Jenaplanschool De Vlinderboom Loon op Zand

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen