Drie vrienden uit Kaatsheuvel en Waalwijk beginnen eigen bedrijf

Foto:

KAATSHEUVEL – Ze zijn nog jong en veelbelovend. En het zijn ook nog eens drie vrienden. Ze zijn 22 jaar oud, ze studeren alle drie en hebben daarnaast ook nog eens een baan. En nu runnen Tim van Griensven, Menno Eekels (beiden uit Kaatsheuvel) en Cyril Moers (Waalwijk) samen ook een eigen bedrijf. PLENK is de naam. Met PLENK timmeren ze aan de weg met snij- en borrelplanken van gerecycled kunststof.

Hoe is het idee voor PLENK eigenlijk ontstaan? De eer hiervoor gaat uit naar Menno Eekels. Hij werkt in de horeca en bij een bedrijf dat kunststof bewerkt. Hij kwam erachter dat het materiaal van de snijplanken in het restaurant overeen komt met het materiaal dat in de fabriek verwerkt wordt. Menno: “Ik zag dit als een mooie kans om restplaten van kunststof een tweede kans te geven. Er is in de huidige wereld steeds meer behoefte aan duurzame producten. Duurzaamheid vinden wij ook belangrijk.”

Het drietal doet alles zelf. Ze produceren, verkopen en verzorgen de marketing. De planken hebben een uniek en stijlvol design. “De kleur is zwart met verschillende gekleurde spikkels. Tijdens het recycle-proces worden verschillende kleuren kunststof gebruikt. Daardoor ziet iedere plank er net iets anders uit”, legt Menno uit.

Het drietal vult elkaar prima aan, vindt Tim van Griensven. “We hebben het vaak gehad over een eigen bedrijf. We volgen verschillende opleidingen en merken dat we alle drie een waardevolle inbreng hebben in het bedrijf. Ieder heeft zijn eigen kwaliteiten.” Omdat de drie alles zelf doen, leren ze volgens Cyril Moers elke dag iets bij. “We hebben weken gehad dat we dagelijks tot laat in de avond in de weer waren en dan de volgende dag merkten dat we toch nog dingen vergeten waren of anders moesten organiseren.”

De snij- en borrelplanken van PLENK zijn inmiddels op verschillende plaatsen in de regio te koop en ook via de eigen webshop (plenkshop.nl). Met de naam wil PLENK iets lokaals uitstralen. “Een mooi Brabants PLENKske”, zegt Tim. In de toekomst volgen nog meer producten, waarbij duurzaamheid voorop blijft staan.

PLENK is ook te koop bij Gall&Gall Kaatsheuvel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen