Praat mee over de toekomst van de gemeente Loon op Zand en vul de online enquête in

Foto: Pixabay

De bestuurlijke toekomst van Loon op Zand is onderwerp van een uitgebreid onderzoek dat op dit moment in opdracht van de gemeente gaande is. Bureau Berenschot inventariseerde hoe Loon op Zand er op dit moment voor staat en schetst met potlood mogelijke scenario’s voor de toekomst. Aansluitend komt de samenleving aan het woord: wat zijn hun wensen en ideeën?

In een rapport van bijna zestig pagina’s legt Bureau Berenschot de huidige situatie van de gemeente vast. Wat voor gemeente ís Loon op Zand eigenlijk? Wat gebeurt er allemaal, hoe is de gemeente opgebouwd en georganiseerd, wat voor mensen wonen en werken er en wat zijn de uitdagingen? Op al dit soort vragen is door Berenschot in een ‘Nota van Bevindingen’ antwoord gegeven. Het levert een feitelijke beschrijving op van de huidige stand van zaken in de gemeente.

Enquête

Volgende week begint een consultatieronde. Een doorsnede van de inwoners, ondernemers en verenigingen in onze gemeente krijgt een brief met een uitnodiging om deel te nemen aan een enquête. Aan de hand van ongeveer twintig vragen kan de deelnemer vertellen wat hij of zij belangrijk vindt. Waaraan moet de gemeente in de toekomst meer aandacht besteden? Wat kan of moet anders en beter, wat mag juist niet veranderen, waar maken de inwoners zich zorgen over en waar worden ze blij van?

Naast die enquête voert Berenschot allerlei gesprekken met groepen ondernemers, verenigingen en instellingen. “We willen, om goede toekomstplannen te kunnen maken, graag van onze inwoners weten wat volgens hen de gemeente Loon op Zand goed doet en wat er beter zou moeten”, vertelt burgemeester Hanne van Aart. “Door dat goed op een rijtje te krijgen, weten we wat de moeite van het behouden waard is en op welke punten we onszelf kunnen verbeteren, al dan niet met hulp van anderen.”

Alle inwoners, ook zij die geen uitnodiging ontvingen, kunnen tussen 10 december en 3 januari 2021 de vragenlijst invullen. Hoe meer mensen hun visie delen, hoe preciezer het beeld dat ontstaat over waar het met de gemeente heen moet. “Het zou geweldig zijn als iedereen die van deze gemeente houdt de vragenlijst invulde”, besluit Van Aart.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen