Samenloop voor Hoop 2022

Foto:

Diagnose: Kanker! En hoe nu verder? Veel lotgenoten kregen deze diagnose, recent of langer geleden. En voor iedereen geldt: Je wereld stort in. Direct gevoelige emoties en heel veel vragen. Maar in welke fase je ook zit, blijft die ene vraag centraal staan: “Hoe nu verder”?

Belangrijke vraag, omdat je niet wilt opgeven. Wat je juist wilt is verder gaan. Je bent niet bezig met afscheid, maar met toekomst. Je wilt kwantiteit in nog heel veel jaren, maar ook kwaliteit van leven, nu, vandaag, morgen, voor altijd. Je houdt vast aan hoop, want “Hoop doet leven”.

Hoop wens je niet op te geven. Je wacht op de boodschap “je bent schoon” en je hoopt “schoon” te blijven, omdat je recht hebt op kwantiteit en kwaliteit van leven. Met al die mensen die hetzelfde doormaken als jij, ben je “lotgenoot” geworden. Uit de praktijk van specialisten en begeleiders hoor je dat lotgenoten liefdevol door familie en vrienden worden opgevangen, maar dat er ook veel behoefte is aan gesprekken met lotgenoten. Want juist daar kun je vragen neerleggen die ook jou zo bezighouden, zoals hoe lukt het jullie om “Verder te gaan” en hoe houden jullie “Hoop op leven”?

Hoop doet leven!

Hoop op leven en kwaliteit van leven vergroten vraagt, net zoals dat geldt voor onderzoek naar voorkoming/genezing van kanker, beschikbaarheid van veel geld en vrijwilligers. En deze organisaties en vrijwilligers, lokaal met een actieve rol in aandacht en activiteiten voor lotgenoten, zijn veelal afhankelijk van donaties. Dat is voor het KWF een belangrijke reden geweest om naast de bekende collectebussen juist ook mooie activiteiten te organiseren om bestaande projecten financieel te steunen die gericht zijn op kwaliteit van leven, op hoop doet leven. Op leven met en na kanker. Een belangrijk en succesvolle activiteit is de Samenloop voor Hoop.

Samenloop voor Hoop

Landelijk uitgezet, maar regionaal/plaatselijk georganiseerd zijn vrijwilligers actief om activiteiten te organiseren en de noodzakelijke Euro’s in te zamelen. Een groot deel, namelijk 60% van de opbrengsten wordt gebruikt om organisaties zoals de lokale Inloophuizen en lokale projectgroepen financieel te helpen hun doelen en activiteiten nog jarenlang te kunnen uitvoeren/uitbreiden.

Samenlopen voor Hoop

In september 2019 zijn we, een bestuur met een aantal vrijwilligers, gestart met de organisatie van een Samenloop voor Hoop tussen Tilburg en Waalwijk, centraal in de Gemeente Loon op Zand. Het weekend van 26/27 september 2020 stond gepland om de Samenloop te organiseren. Helaas heeft Covid-19 het ook voor ons onmogelijk gemaakt de Samenloop volgens planning te laten plaatsvinden. Helaas blijkt ook ons alternatief, april 2021, op basis van wat we nu weten niet realistisch. Wij kunnen bij een evenement als deze onvoldoende veiligheidsnormen garanderen. Wij hebben de hoop en verwachting dat we tijdens het Pinksterweekend in mei 2022 uiteindelijk toch die mooie en succesvolle Samenloop organiseren. Centraal in dit evenement staat een 24 uur wandel-estafette waarvoor teams zich kunnen inschrijven.

Naast deze sportieve uitdaging, voor iedereen te doen omdat we in estafettevorm wandelen, worden er tal van aantrekkelijke en gezellige activiteiten georganiseerd en staan er in de programmering 3 ceremonies opgenomen. Ceremonies op bij stil te staan, want tijdens deze 24 uur besteden we veel aandacht aan de lotgenoten, die we betrekken in het programma en die we wat extra aandacht geven als gasten op ons evenement.

In aanloop naar mei 2022, hebben wij een plan opgepakt om zoveel mogelijk succes te realiseren. Dit artikel is de start van een media- en communicatietraject, waar we tot 1 mei 2021 continu allerlei informatie gaan delen. Ook organiseren we een aantal activiteiten om aandacht te vragen voor het evenement en het doel. Op deze manier hopen wij u warm te krijgen voor deelname, voor financiële steun en voor betrokkenheid als vrijwilliger.

Per 1 mei 2021 start de belangrijkste fase van het plan van aanpak met de organisatie van de Samenloop. Niet alleen werken we dan aan de verschillende programmaonderdelen, maar starten we ook met de werving en inschrijving van deelnemers en sponsoren. Hopelijk ziet u het al voor u: een prachtige locatie met een groot podium, kraampjes lijkend op een braderie, spelactiviteiten, muziek en catering. Aandacht voor de bezoekers, voor de jeugd en voor de lotgenoten. En daar om heen een parcours van 900 meter voor de wandel estafette. Een weekend met een lach en een traan.

Laten we ons samen hard maken kwaliteit van leven met en na kanker met financiële middelen te realiseren. 24 uur Samenlopen voor Hoop!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen