Groen licht voor vakantiepark Pukkemuk

Foto: Pukkemuk

Dongen – Afgelopen november kwam al een tijdelijke positieve uitslag van de Raad van State over de bouw van de zestig vakantiehuisjes van Huub van Leijsen. Maar gisteren kwam het officiële woord: Pukkemuk is helemaal gelijkgesteld door de Raad van State. Dit betekent dat het vakantiepark gebouwd kan worden.

Pukkemuk heeft er een tijdje op moeten wachten, maar gisteren kwam het verlossende woord. Huub van Leijsen: “Wij hebben er hard voor gestreden, maar zijn erg blij dat de Raad van State ons in ons gelijk heeft gesteld na al deze jaren”. Met deze uitspraak kan van Leijsen eindelijk beginnen aan de bouw van het park met zijn team. De gemeente Dongen, Brabantse Delta en de provincie Noord-Brabant gaven allen eerder al hun akkoord. Buiten de bezwaarmaker zijn ook alle omwonende akkoord.

Het plan is nu om zo snel mogelijk te beginnen met de bouw van de zestig vakantiehuisjes die gelden als uitbreiding van Recreatieboerderij Pukkemuk. Van Leijsen hoopt de eerste huisjes klaar te hebben rond de kerstvakantie om er daarna zo snel mogelijk gasten in te kunnen ontvangen. Daarnaast wordt het vakantiepark gemaakt voor een beter milieu. Er wordt een innovatieplatform om duurzame afvalwatervoorziening te ontwikkelen. Zo kan Pukkemuk later grondstoffen genereren en toepassingen ontwikkelen die de bodem en natuurlijke hulpbronnen helpen beschermen.

Uitbreiding

Met het toekomstige vakantiepark van Recreatieboerderij Pukkemuk wordt een gat in de markt gevuld. Er komen zestig nieuwe vakantiewoningen aan de Fazantenweg in Dongen. Er zijn te weinig accommodatie mogelijkheden in de regio en de gemeente Dongen ziet de uitbreiding als een positieve zet voor de recreatieve sector.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen